UFC

Ngannou prognozirao pobjedu Cormiera i kako će završiti Miočića u revanšu

Francis Ngannou i Stipe Miočić
 Screenshot
Franis Ngannou je prognozirao nadolazeću borbu za pojas UFC-ove teške kategorije, revanš između Daniela Cormiera i Stipe Miočića. Kamerunac, koji će vjerojatno idući dobiti priliku boriti se za pojas, vjeruje da će Cormier ponovno slaviti protiv "Vatrogasca."

Godinu dana nakon što je Cormier na UFC-u 226 nokautirao Stipu Miočića u prvoj rundi i preoteo mu pojas prvaka, dvojac će konačno ukrstiti rukavice po drugi put. Njihov iščekvani revanš predvodi UFC 241 priredbu koja se 17. kolovoza održava u kalifornijskom Anaheimu. Iako je Miočić sve ovo vrijeme strpljivo čekao priliku da vrati pojas i pokaže kako je zapravo bolji borac od Cormiera, uoči uzvrata Ngannou je više naklonjen aktualnom prvaku.

U intervjuu s Helen Yee prošlog vikenda Ngannou je prognozirao novu pobjedu Cormiera, ali ovaj put drugačijom metodom.

"Kako će ta borba izgledati? Mislim da će trajati duže od njihove prve borbe. Cormier bi mogao ponovno pobijediti. Ali ovaj put ne nokautom, možda prisiljavanjem na predaju. To je moja prognoza", izjavio je Ngannou.

Neovisno o tome tko će slaviti u revanšu, pobjednik će gotovo pa sigurno pojas braniti protiv Ngannoua. Impresivnim pobjedama u posljedja tri meča "Predator" je iznio svoj slučaj za status prvog izazivača, ali još uvijek nema potvrdu od predsjednika UFC-a Dane Whitea.

"Nisam se još čuo s Danom Whiteom. Nismo pričali već jako dugo. Kada ću se boriti s Cormierom definitivno ne ovisi o meni. Ali volio bih se boriti u studenom ili prosincu."

Posljednju pobjedu Ngannou je upisao na UFC on ESPN 3 priredbi prije dva vikenda nokautiravši za 71 sekundu bivšeg prvaka Juniora dos Santosa u glavnoj borbi večeri. Prije toga, nokautom u prvoj minuti također je porazio Caina Velasqueza i Curtisa Blaydesa.

U siječnju prošle godine Ngannou je dobio svoju priliku boriti se za naslov, međutim, nije bio uspješan. Na UFC 220 priredbi u Bostonu Miočić ga je nakon pet rundi porazio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
20. travanj 2024 23:03