UFC

Ngannou se ne slaže s odlukama UFC-a: 'Već sam zaslužio borbu s Miočićem'

Francis Ngannou
 Chen bo / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Francisu Ngannouu u svega je nekoliko tjedana dva puta odgođen meč s Jairzinhom Rozenstruikom, a opasni UFC-ov nokauter smatra da je i bez tog dvoboja već trebao dobiti novu priliku protiv aktualnog prvaka Stipe Miočića.

Ngannou i Rozenstruik trebali su se obračunati 28. ožujka na UFC on ESPN 8 priredbi, ali je zbog koronavirusa taj meč prvo prebačen na 18. travnja, a potom i službeno odgođen s kompletnim UFC 249 programom.

"Vjerujem da bih se već sada trebao boriti za titulu", požalio se 'Predator' u Inside The Cage emisiji vjerujući kako je zapravo meč s Rozenstruikom u njegovom slučaju potpuno bespotreban, no unatoč tome namjerava učiniti ono što je UFC od njega zatražio.

"Vjerovao sam da ću nakon borbe Stipe i Cormiera ja biti taj koji je na redu. A sada bih trebao nastupiti u meču koji nije ni za titulu ni za privremeni pojas. No, nije ni na meni da donosim takve odluke. Nisam ja taj koji odlučuje što će se dogoditi bez obzira na to što je po mom mišljenju pošteno, a što nije. Ponavljam, nije do mene pa činim ono što se od mene traži, ali zaista vjerujem da sam bio u poziciji za novi napad na titulu. To je moje mišljenje", zaključio je Ngannou.

Francis Ngannou i Stipe Miočić

Nakon što je u siječnju 2018. uvjerljivo poražen od Stipe Miočića, Francisova kriza produžila se i na njegov dvoboj s Derrickom Lewisom. 'Crna zvijer' je, podsjetimo, Ngannoua svladala jednoglasnom odlukom sudaca u jednom akcijom slabo ispunjenom meču, no ubrzo nakon toga uslijedio je preporod kamerunsko-francuskog nokautera...

Počevši s UFC Fight Night 141 priredbom, Ngannou je redom rušio Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza i Juniora dos Santosa. Sva ova slavna imena stradala su već u uvodnim dijelovima prve runde, a svi ti impresivni prekidi, za koje su mu trebale ukupno 142 sekunde, uvjerili su Francisa da je sada na redu revanš s aktualnim prvakom. No, UFC je imao nešto drugačije planove. Želja Dane Whitea i ostatka društva je treći susret Miočića i Daniela Cormiera, a s obzirom na pandemiju koja je paralizirala svijet, čini se da taj meč neće baš tako brzo ugledati svjetlo dana...

Linker
19. travanj 2024 11:59