UFC

Ngannou sve nestrpljiviji: 'Stipe diviziju drži zarobljenom, trebali su mi dati privremenu titulu'

Ngannou vs. Miočić
 screenshot
Francis Ngannou nastavlja iznositi svoje frustracije trenutnim stanjem po pitanju borbe za titulu

Stipe Miočić i Francis Ngannou trebali bi se po drugi put susresti u borbi za UFC-ovu titulu teške kategorije. To je jasno još od kolovoza i Miočićeve pobjede nad Danielom Cormierom. Uskoro će dakle proći četiri mjeseca od te spoznaje, a datuma njihove borbe još uvijek nema. Postoji tek informacija koju je iznio Dana White. Njome je otkrio kako bi Miočić trebao biti spreman boriti se u ožujku iduće godine. U pitanju bi trebala biti UFC 259 priredba, no za istu još uvijek ništa nije potvrđeno.

I dok Miočić uživa u posljednjoj pobjedi te provodi vrijeme s obitelji, Kamerunac je sve frustriraniji. On je, unatoč tome što je već imao osiguranu poziciju izazivača, još u svibnju odradio borbu protiv Jairzinha Rozenstruika koju nije morao, ali mu je trebala za ostanak u formi. No, sad nema namjeru ugovarati bilo koju drugu osim one za titulu.

U razgovoru za MMA Fighting, Ngannou je još jednom ponovio kakva je njegova situacija.

"Prošlo je jako puno vremena otkako sam se posljednji put borio. I dalje me to jako frustrira, iako sam sebi govorim kako ne mogu napraviti ništa da bih to promijenio. Čak i prije moje borbe u svibnju, prolazio sam kroz isto. Čekao sam na Stipu i DC-ja, odradili su borbu u kolovozu i nadao sam se da je prosinac termin za mene. Upravo zbog toga sam se nakon njihove borbe vratio iz Kameruna jer sam očekivao kako ću se boriti najkasnije u siječnju. Sad uistinu ne znam na čemu sam. Spominjali su ožujak, ali to nije ništa službeno. Uistinu nemam viziju kako će se ove sve stvari odviti", rekao je Ngannou, okrenuvši se diviziji i onome što smatra da je od nje napravio njen prvak:

"Ovo što je bitno oko te trilogije je činjenica da Stipe predugo vremena drži diviziju zarobljenom. Dvije godine ova divizija nije vidjela drugu borbu za titulu osim između njih dvojice. Nije bilo borbe niti s jednim od izazivača. A izazivači su tu upravo zbog toga. Ima nas nekoliko koji smo došli do statusa 'contendera', a iduće nakon toga je borba za titulu. I ostali borci se osjećaju isto kao ja. Dok se ne održavaju borbe za titulu, ništa se ne pomiče. Svi se borimo bez prave svrhe, bez pravog cilja. Svima nama je želja borba za titulu, ali borbe za titulu ovdje ne postoje i ne znam koliko će to još trajati. Kad si potencijal, želiš postati kandidat za naslov, kad si kandidat, želiš biti prvak. Mi jednostavno ne znamo za što se u ovom trenutku borimo. Barem oni koji se bore, ja se niti ne borim."

Ipak, on ne zamjera Miočiću nego smatra kako je UFC morao bolje reagirati na situaciju do kakve je došlo.

"Stipe tu ne odlučuje puno, UFC je zadužen za sve. Zbog toga sam tražio da moja posljednja borba bude za privremenu titulu, da se barem za nešto možemo boriti. Da sam osvojio tu titulu, sigurno bih se do danas još jednom borio. Znamo da Stipe želi stvari odraditi na svoj način, no nije njegov posao da on regulira situaciju. Ja se samo želim boriti. Prošlo je sedam mjeseci od moje posljednje borbe i još uvijek ne znam kad je iduća. Tako je teško pronaći motivaciju za bilo što. Čak i kad treniram, nisam motiviran i to samo sve dodatno otežava", objasnio je Ngannou svoje stanje.

Ngannou je trenutno unutar niza od četiri pobjede. Sve je ostvario nokautom, od toga tri u prvoj minuti. Tek je Junior Dos Santos izdržao "čak" 71 sekundu.

Linker
18. travanj 2024 11:29