UFC

Nick Diaz sigurno se vraća iduće godine: 'Nedostaju tek prava svota i pravi protivnik'

Nick Diaz
 screenshot/YouTube
Menadžer Nicka Diaza tvrdi kako će se njegov klijent u 2021. godini sigurno boriti u Octagonu

Početkom jeseni pojavile su se informacije o povratku Nicka Diaza treningu, zajedno s fotografijama iz dvorane. Nakon toga par mjeseci nije bilo informacija o tome, sve do sada, kad je Diazov menadžer Kevin Mubenga otkrio neke nove detalje. Ukratko, popularni borac bi se vjerojatno trebao vratiti i odraditi svoju prvu borbu nakon šest godina. Menadžer mu je uvjeren u to, no ipak nije mogao dati odgovor na pitanje kad će se to dogoditi.

"To je pitanje od par milijuna dolara. Da, on je u treningu već četiri mjeseca. Imao je kratku pauzu u studenom da se ne bi pretrenirao i sad je ponovno nazad. U novu godinu ćemo ući s ciljem dogovora. Potrudit ćemo se da novac bude pravi, isto tako i protivnik pa nakon toga možemo ići naprijed", prenosi Mubengine riječi portal MMA Junkie.

37-godišnji Nick je posljednju borbu odradio početkom 2015. godine, kad je poražen od Andersona Silve (borba je na kraju poništena zbog obostranog doping prekršaja). Posljednju pobjedu upisao je još nešto više od tri godine ranije, odnosno u listopadu 2011. godine. Dakle, preko devet godina je Nick Diaz bez pobjede, no čini se da ga fanovi i dalje žele vidjeti. Hoće li UFC to platiti, ne možemo biti sigurni. Iako, menadžer mu tvrdi kako će se borba dogoditi, unatoč tome što Nick trenutno ne trenira.

"99.9999 posto sam siguran u to. Samo moramo napraviti sve na pravi način s organizacijom. On trenira i ljudi ga žele vidjeti. Vratio se treningu, to ste mogli vidjeti, samo je uzeo kratku pauzu. Sad je vrijeme da se vrati i nastavi. Ne smijete se previše potrošiti, posebno ako nemate datum. Bilo je sjajno što je mogao proći kroz taj kratki kamp, osjetiti sve ponovno i raditi ponovno s ljudima kao što je trener Cesar Gracie", potvrdio je.

Postavlja se pitanje hoće li Dana White biti zainteresiran pustiti Diaza ponovno u Octagon. Posljednjih par puta kad je upitan je jednostavno izbjegao tu temu. Za pretpostaviti je da on nema ništa protiv bilo kojeg od braće Diaz u Octagonu, no vjerojatno se sjetio kako izgledaju pregovori s njima dvojicom kad je to potrebno realizirati. Pokraj svog ovogodišnjeg posla i vraćanja UFC-a na pravi kolosijek, sigurno mu niti na kraju pameti nije bilo upuštati se u tako nešto.

Linker
25. travanj 2024 08:46