UFC

Nova borba Michelle Waterson i sjajan okršaj u velteru dolaze na Overeemov Fight Night

Michelle Waterson
 Instagram
Osim već najavljene borbe između Alistaira Overeema i Walta Harrisa, koja bi prema svemu sudeći trebala predvoditi UFC Fight Night 172, za istu priredbu najavljeno je još nekoliko zanimljivih borbi. U prvom planu se tu misli na borbu velter kategorije između Vicentea Luquea i Randyja Browna, ali i vrlo zanimljiv okršaj ženske slamke između Michelle Waterson i Carle Esparze.

U pitanju je Fight Night koji će se 11. travnja održati u Portlandu, a Walt Harris tamo bi se trebao vratiti borbom koju je trebao odraditi u prosincu. Riječ je o borbi protiv Alistaira Overeema koju je otkazao zbog obiteljske tragedije pa je umjesto njega uskočio Jairzinho Rozenstruik koji je na kraju Overeema savladao. Taj je dvoboj najavljen jučer, a osim njega je za istu priredbu najavljeno još nekoliko.

U velter kategoriji čeka nas susret Vicentea Luquea (17-7-1, 10-3 UFC) i Randyja Browna (12-3, 6-3 UFC). Luque je u svom posljednjem nastupu poražen od Stephena Thompsona čime je prekinut njegov niz od šest uzastopnih pobjeda. Brown će po dobrom pamtiti 2019. godini jer je nastupio dva puta i oba puta slavio prekidom. Luque se nalazi na 14. poziciji ljestvice izazivača u velteru, dok Brown još niti jednom nije dogurao do rankinga.

Za borbu visokog ranga pobrinut će se sedma i osma borkinja slamka kategorije. Carla Esparza (15-6, 6-4 UFC) već duže vrijeme traži put prema povratku na vrh, a on joj se sada smiješi nakon dvije pobjede u 2019. godini. Što se tiče Waterson (17-7, 5-3 UFC), njen niz od tri pobjede prekinut je u listopadu kad ju je u borbi za prvu izazivačicu savladala Joanne Jedrzejczyk. Popularna "Karate Hottie" bi pobjedom nad bivšom prvakinjom Esparzom mogla ponovno doći u poziciju iz koje može biti samo jednu pobjedu od eventualnog napada na titulu. Esparzi bi, s obzirom na puno manju popularnost, vjerojatno trebalo malo više.

Za ovu priredbu ugovorene su još neke borbe pa će se tako u ženskom bantamu susresti Julia Avilla i Karol Rosa. Pridodana je programu i borba teške kategorije između Don'Talea Mayesa i Rodriga Nasciementa, kao i borba srednje kategorije između Alessia Di Chirica i Markusa Pereza. Perez tim putem mijenja prvobitno planiranog Abua Azaitara koji je nastup otkazao.

Linker
26. travanj 2024 09:10