UFC

Nova prepreka na putu povratka: Santiago Ponzinibbio pozitivan na COVID-19

Santiago Ponzinibbio
 screenshot/YouTube
Santiago Ponzinibbio morat će još malo pričekati na povratak u Octagon

Tek što je otkrio kako se napokon vratio punom treningu i kako je spreman ugovoriti svoju iduću borbu, Santiago Ponzinibbio našao se u novim problemima. Najbolji argentinski MMA borac testiran je na COVID-19 te je nažalost dobio pozitivan nalaz istog. Automatski je završio u samoizolaciji, što znači kako će neko vrijeme morati odmarati od treninga.

"Osjetio sam da mi se tijelo previše umara posljednjih nekoliko dana, a onda su uslijedile glavobolje i loša stolica. Nisam doživio temperaturu ili gubitak osjeta okusa, no bio sam jako umoran. No, već sad sam bolje. Čekam da sve završi pa da se mogu vratiti treningu", izjavio je kratko za AG Fight.

33-godišnji Argentinac trenutno se nalazi unutar niza od sedam pobjeda, no posljednji put je nastupio u studenom 2018. godine, što je rezultiralo uklanjanjem sa službenog poretka velter kategorije. Razlog toga svega je borba s bakterijom koja je napala njegove mišiće i kosti, a od koje se sad napokon očistio te je počeo trenirati kao da se priprema za borbu.

Ovisno o tome koliko dugo će se virus nalaziti u njemu i stvarati probleme, opcija njegovog povratka prije kraja ljeta još uvijek nije za otpisati, no ovo mu svakako stvara dodatni problem. Gotovo dvije godine izvan Octagona, ali i bez redovnog niza treninga, sigurno su ostavili neke posljedice.

Linker
23. travanj 2024 18:20