UFC

Nova UFC borba za austrijskog supetalenta Naurdieva

Ismail Naurdiev
 screenshot
Za UFC Fight Night 169 priredbu, koja se održava 29. veljače u Norfolku, ugovorena je borba dva sjajna talentirana velteraša. Sean Brady borit će se protiv 'čuda iz Austrije', 23-godišnjaka Ismaila Naurdieva.

Naurdiev (19-3, 2-1 UFC) je pažnju na sebe doveo već u svom prvom UFC nastupu. Ovaj mladi borac u veljači prošle godine uskočio je kao zamjena na Fight Night u Pragu i to u borbu protiv Michela Prazeresa koji se u tom trenutku nalazio u nizu od osam pobjeda. Mladi Austrijanac rodom iz Čečenije u potpunosti je dominirao. Time je zaradio pravi UFC ugovor, ali je i opravdao svoj nadimak "Austrian Wonderboy".

Ipak, svoj idući nastup neće pamtiti po najboljem. Velika scena UFC 239 priredbe u Las Vegasu bila je možda u tom trenutku previše za njega te je poražen od Chancea Recountreja. Povratak pobjedama dogodio se u rujnu, kad je na Fight Nightu u Kopenhagenu dominantno savladao Siyara Bahadurzadu. Sad odlazi ponovno u Ameriku, no ne na toliko veliku priredbu kao prvi put.

Tamo ga čeka borba protiv podjednako velikog američkog potencijala. Riječ je o Seanu Bradyju (11-0, 1-0 UFC). Ovaj borac odradio je svoj UFC debi u listopadu i tad je jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od bivšeg pobjednika Ultimate Fightera, uvijek neugodnog Courta McGeeja. Protiv Naurdieva će tako imati prednost domaćeg terena.

UFC Fight Night 169 predvodila borba za titulu prvaka muha kategorije između Josepha Benavideza i Deivesona Figueireda.

Linker
16. travanj 2024 08:37