UFC

Nove borbe dviju legendi dodane programu nadolazeće UFC priredbe

Jim Miller vs. Clay Guida
 screenshot/YouTube
Dvije nove borbe dodane su na UFC Fight Night 173, koji se održava 20. lipnja u Las Vegasu

Nakon što su u ljeto prošle godine odradili međusobnu borbu, legende UFC-ove lake divizije, Jim Miller i Clay Guida, nastupit će na istoj UFC priredbi i to već za devet dana. Obojica su pridodani programu UFC Fight Nighta 173, uz vrlo zanimljive protivnike.

Jim Miller (31-14, 20-13 1 NC UFC) odradit će svoju 35. UFC borbu, čime će se ponovno izjednačiti s Donaldom Cerroneom na vrhu ljestvice boraca s najviše nastupa. Dolazi nakon poraza koji mu je u veljači nanio Scott Holtzman, čime je ovoj 36-godišnjoj legendi lake kategorije zaustavljen niz od dvije pobjede. Protivnik u borbi međukategorije do 72.5 kilograma bit će mu borac kojeg smo već imali priliku gledati u post-karantena UFC-u. Roosevelt Roberts (10-1, 4-1 UFC) talentirani je 26-godišnjak, a borit će se samo tri tjedna nakon što je gušenjem u drugoj rundi savladao Broka Weavera. Ostao je tim putem u Las Vegasu tražeći još jedan nastup, a to je i dobio.

Svoj 29. ulazak u Octagon upisat će Clay Guida (35-19, 15-13 UFC), koji je poražen u gore navedenoj prošlogodišnjoj borbi protiv Millera i to mu je trenutno posljednji nastup. Uvijek zanimljiva "cardio mašina" i s 38 godina još uvijek može ponuditi dobre borbe, a to se očekuje u sudaru protiv Bobbyja Greena (24-10-1, 5-5-1 UFC), 33-godišnjaka koji je svojevremeno dogurao do statusa ozbiljnog kandidata za napad na vrh, no od tada je u posljednjih sedam nastupa upisao jednu pobjedu, jedan neodlučen ishod i pet poraza. Iako ne smijemo zanemariti da su neke sudačke odluke tijekom tog razdoblja itekako mogle na njegovu stranu, dojam je da će se on ovim putem boriti za svoj posao u UFC-u.

UFC Fight Night 173 priredbu u UFC-ovom APEX kompleksu predvodit će teškaška borba između Curtisa Blaydesa i Alexandera Volkova.

Linker
14. travanj 2024 16:51