UFC

Novi prvak Volkanovski: 'Holloway zaslužuje revanš, ali ja ću biti još spremniji'

Max Holloway i Alexander Volkanovski
 Screenshot/Youtube
Max Holloway bio je jedini prvak koji nije uspio obraniti pojas na UFC 245 priredbi u Las Vegasu. Nakon pet rundi jednoglasnom odlukom sudaca titulu perolake kategorije mu je uzeo Alexander Volkanovski (21-1 MMA, 8-0 UFC).

Holloway, koji je na tronu bio 1100 dana, nakon poraza nije tražio revanš, najavio je da će razgovarati sa svojim timom i Danom Whiteom. "Ako me nazovu, tako će biti. Ako fanovi to žele...", rekao je Holloway, kojemu je ovo prvi poraz u perolakoj nakon 2013. i 15 uzastopnih pobjeda.

Predsjednik UFC-a Dana White novinarima je nakon meča rekao da želi dogovoriti revanš dvojice boraca u Australiji, na domaćem terenu novog prvaka.

O svemu se oglasio i Volkanovski, koji smatra da je Holloway zaslužio tu šansu.

"Bilo je teško, prava šahovska partija, ali obavio sam posao. Mislim da Holloway zaslužuje revanš. Trebam li ga poraziti da dokažem da sam bolji borac? Mislim da smo imali pet rundi i da sam uvjerljivo pobijedio. Ipak, neki ljudi će i dalje sumnjati. Ali bit ću spreman za revanš, a Holloway ga je zaslužio", rekao je Australac makedonsko-grčkih korijena.

Volkanovski vjeruje da će se u revanšu pokazati u još boljem izdanju.

"Bit ću još spremniji sljedeći put. Znamo što prolazi, pronaći ćemo još bolju formulu. Možda će misliti da me je pročitao, ali jednostavno sam premoćan. Oni će krenuti u jednu, a ja u drugu stranu. U tome je stvar, kompletan sam borac i mogu se lako prilagoditi", dodao je.

"Rekao sam da ću biti veliki šampion kao i drugi prije mene. Borit ću se protiv svakoga tko zaslužuje, a iskreno, Max je veliki šampion... Bio je, oprostite. Borio se protiv svih. Ja sam zaslužio svoju šansu, nitko mi nije ništa poklonio, ali on mi je dao priliku. Mogao je raditi nešto drugo, tražiti nekog drugog. Poštujem ga zbog toga", rekao je Volkanovski.

Linker
25. travanj 2024 21:10