UFC

Nunes razmišlja o završetku karijere i novom izazovu, a od UFC-a očekuje maksimalnu podršku!

Amanda Nunes i Joe Rogan
 screenshot/YouTube
UFC bi uskoro mogao ostati i bez trenutno najveće zvijezde ženskog MMA-a

Amanda Nunes posljednja je u nizu brojnih UFC-ovih zvijezda koje su se ovih dana dotaknule mogućeg odlaska u mirovinu.

Je li nam nedavno održana UFC 250 priredba donijela posljednji nastup dvostruke UFC-ove prvakinje? Amanda Nunes tvrdi da je to itekako moguće. Naime, najbolja borkinja današnjice, a po mnogima i svih vremena, u intervjuu za brazilski Esporte Espetacular otvorila je vrata odlasku u mirovinu i otkrila da bi se u budućnosti mogla posvetiti trenerskom poslu.

"Ne znam... Već sam postigla sve što sam htjela. Dobro sam, mogu nastaviti sa svojim životom, ali možda bih mogla i napraviti novi korak, možda pronaći neke nove talente i pomoći curama koje su u ovome... Možda bih se mogla baviti trenerskim poslom. Sada sam u situaciji kada se mogu umiroviti, ali i kada se mogu boriti. No, trenutno ne mogu postići ništa više od onog što sam postigla u svojim kategorijama. S vremenom ću ući i u Kuću slavnih, u to sam uvjerena. A zaustavim li se sada, znam da će mi UFC pružiti svaku moguću podršku koja mi bude potrebna po pitanju novca i budućeg posla", izjavila je Nunes.

Ovo Amandi nije prvi put da govori o mirovini. Mjesecima nakon pobjede nad Cris Cyborg, Nunes je brazilskim novinarima otkrila da postoji mogućnost završetka karijere s pobjedom nad Holly Holm. No, to se nikad nije dogodilo. Amanda je, podsjetimo, nokautirala Holm, a potom i upisala pobjede nad Germaine de Randamie i Felicijom Spencer.

Upravo nakon meča sa Spencer, koji se dogodio ranije ovog mjeseca, Nunes je otvoreno pričala o tome da će vjerojatno uzeti pauzu od sporta kako bi se mogla fokusirati na rođenje kćeri, a sada se čini i da razmišlja o još većem potezu.

Vrijeme će nam pokazati na što se u konačnici Nunes odlučila, ali kako stvari stoje, nju na ovakvo razmišljanje nisu natjerali loši odnosi s UFC-om i problemi financijske prirode s kakvima neki borci u javnost izlaze posljednjih tjedana.

Linker
16. travanj 2024 23:35