UFC

Objavljena lista 13 boraca koje je UFC otpustio, na njoj i Darko Stošić

Ben Saunders, Darko Stošić i Lucie Pudilova
 screenshot/Youtube
UFC je odradio novo čišćenje svog rostera nakon čega 12 boraca i jedna borkinja više nisu dijelom najveće svjetske MMA promocije. Neka imena itekako su poznata fanovima, a na popisu se nalazi i Darko Stošić.

Kako smo već ranije obavijestili, nakon što je doživio treći poraz u nizu, Darko Stošić teško se mogao nadati da će ostati dio UFC-a. Nedavno smo pisali o tome kako je već u pregovorima s nekim drugim organizacijama, a sada je službeno uklonjen s UFC-ovog rostera. U svojim porazima nije napravio dovoljno da mu UFC da još jednu priliku, posebno jer mu je borba protiv Jamahala Hilla bila posljednja na UFC ugovoru.

Osim Stošića, još neka poznata imena nalaze se među onima koji će svoju priliku za iskazivanje vještina morati potražiti negdje drugdje. Vjerojatno najveće ime među njima je Ben Saunders. "Killa B" je u UFC-u ukupno odradio 19 borbi, a ovo mu je zapravo bio drugi pokušaj. Bilo je tu za njega dobrih pobjeda, no niz od četiri poraza nešto je preko čega UFC nije mogao prijeći. Nije mogao prijeći niti preko niza od četiri poraza najbolje češke borkinje, Lucie Pudilove. Ona je u promociju došla kao velika nada, odradila je neke izuzetno uzbudljive borbe, no također ju je koštao spomenuti niz, ali i vrlo loš nastup u borbi koja joj je zapravo bila presudna za ostanak u UFC-u.

Tu je i bivši protivnik Damira Hadžovića, Marco Polo Reyes. Njega je koštala činjenica da je poražen u četiri od posljednjih pet borbi i to svaki put nokautom. To ne treba čuditi gledajući na njegov stil, zahvaljujući kojem je sudjelovao u jednoj od najboljih borbi 2016. godine (vs. Dong Hyun Ma). Ipak, nije to bilo dovoljno za novi UFC ugovor. Otkaz je dobio i pobjednik Ultimate Fightera, Brad Katona i to nakon 2:2 omjera u promociji.

Brandon David bio je produkt prve sezone Contender Seriesa, a u UFC-u se zadržao do sada uz tri pobjeda i pet poraza. Preostali bivši članovi UFC-a su teškaš Daniel Spitz, zatim Hector Aldana, Luke Jumeau, Salim Touahri, Martin Bravo, Carlos Hauchin i Grigory Popov.

Linker
22. travanj 2024 10:09