UFC

Od četvrtka do nedjelje na Velesajmu se održava Prvenstvo Hrvatske u boksu

 Fight Site
Ovog će se tjedna centralni događaj hrvatskog borilačkog sporta odvijati na zagrebačkom Velesajmu, u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra. Riječ je o Prvenstvu Hrvatske u boksu, u vezi kojeg vam donosimo sve bitne informacije.

Prvenstvo Hrvatske posljednjih je mjeseci često bilo u medijima, no zbog potpuno krivog razloga. On se ticao mjesta u reprezentaciji za olimpijski kvalifikacijski turnir u Londonu. Zapravo, to mjesto na ovom će se natjecanju morati potvrditi, no reprezentacija je prijavljena i u svakom kategoriji postoje samo dva moguća imena.

Nakon svih drama, vrijeme je za natjecanje u kojem će publika bez sumnje moći uživati. Od četvrtka 23. siječnja do nedjelje 26. siječnja, najbolji hrvatski amaterski boksači odmjerit će snage na najboljem, najvećem i najkvalitetnijem domaćem natjecanju.

Savez je objavio i cijeli popis događanja. Sve kreće u četvrtak u 9 sati ujutro kad će se odraditi službena prijava natjecatelja. Od 10 do 11 sati odradit će se liječnički pregledi, u 12 i 30 je ždrijeb, a u 13 sati i 30 minuta bit će objavljen raspored. Ono što sve najviše zanima je raspored natjecanja. Eliminacijski mečevi u četvrtak kreću od 15 sati. U petak su na rasporedu četvrtfinala i to od 14 sati, a u jednako toliko sati u subotu će se održati polufinala. Finala su u nedjelju i to od 13 sati, a odmah nakon njih uslijedit će i dodjela medalja.

Od organizatora smo saznali kako se do sada prijavilo 68 natjecatelja i natjecateljica, među kojima su i neki profesionalni boksači. Točna imena i točan raspored po kategorijama bit će poznat sutra prijepodne, nakon što se odrade službene prijave.

U muškim kategorijama, prošlogodišnji prvaci bili su Marko Milun (+91), Toni Filipi (-91), Damir Plantić (-81), Mladen Sobjeslavski (-75), Marko Zeljko (-69), Erik Pijetraj (-64), Filip Poturović (-60) i Mirsad Ahmeti (-56), dok su prošlogodišnje prvakinje u ženskoj konkurenciji Željana Piteša (-51), Hrvojka Čudina (-54), Sara Kos (-57), Marija Malenica (-60), Marija Petric (-64), Sara Halimi (-69) i Lucija Šćrbec (-75).

Ove godine raspored kategorija malo je drugačiji, prilagođen olimpijskom programu. Od teške do kategorije do 69 kilograma je sve jednako, no preostale tri kategorije svoju granicu imaju na 63, 57 i 52 kilograma.

Linker
24. travanj 2024 05:58