UFC

Održana dodjela najvrjednijih MMA nagrada, među dobitnicima i Stipe Miočić

U neobičnim okolnostima održana je 'Fighters Only' dodjela MMA nagrada za 2019. (i dio 2020.) godinu

Prije svega treba u početku razjasniti situaciju koja je stvorila podosta bunila među MMA fanovima. Ovdje je u pitanju bila dodjela nagrada za 2019. godinu, koja se prema pravilu trebala održati u srpnju. Ipak, slijedom pandemije, organizator je istu pomakao za kraj godine, a onda u konkurenciju dodao i sve ono što se u svijetu MMA-a dogodilo do srpnja ove godine. Tako da je ovdje riječ o nagrada za period siječanj 2019. do srpnja 2020. godine. Inače, "Fighters Only" nagrada je najvrjednija nagrada u svijetu MMA-a i po pravilu neka referenca za godišnja postignuća.

Nakon objašnjenja je puno jasnije zašto je Israel Adesanya proglašen za borca godine, u konkurenciji Henryja Cejuda, Jorgea Masvidala, Douglasa Lime i Justina Gaethjea. U prošloj je godini prvo postao privremeni prvak nakon sjajne borbe protiv Kelvina Gasteluma, nakon čega je oduzeo titulu Robertu Whittakeru. Ove godine prvo je savladao Yoela Romera, nakon toga i Paula Costu. Po pravilu, fanovi za glasovanje nisu trebali uzeti tu posljednju borbu u obzir, no kako zanemariti nešto što se već dogodilo u trenucima kad je trajalo glasovanje? Uistinu je dodjela odrađena u vrlo čudnim okolnostima.

Borkinjom godine bez prave konkurencije proglašena je Amanda Nunes, dok su borbu godine odradile Weili Zhang i Joanna Jedrzejczyk. To je ujedno jedina nagrada osvojena za nešto što se dogodilo 2020. godine. Posebna priča ovogodišnje dodjele je Ben Askren, koji je karijeru završio kao žrtva najboljeg nokauta i najboljeg "submissiona" 2019. godine. Nokaut godine naravno je onaj Jorgea Masvidala, dok je kod izbora za submission došlo do iznenađenja. "Twister" Brycea Mitchella, koji je uvjerljivo slavio na svim dodjelama organiziranim na portalima pa tako i na onom samog UFC-a, ovdje nije donio nagradu "Thug Nastyju". Ona je otišla Demianu Maiji za gušenje upravo Askrena.

Među dobitnicima je i Stipe Miočić, u jedinoj kategoriji gdje je bio nominiran. Riječ je o preokretu godine. Naravno, radi se o revanšu protiv Daniela Cormiera, održanom na UFC 241 priredbi u kolovozu prošle godine.

Ispod teksta pogledajte tko je sve nagrađen!

Borac godine: Israel Adesanya

Borkinja godine: Amanda Nunes

Iznenađenje godine: Alexander Volkanovski (protiv Maxa Hollowaya)

Najveći iskorak: Jorge Masvidal

Nokaut godine: Jorge Masvidal (protiv Bena Askrena)

"Submission" godine: Demian Maia (protiv Bena Askrena)

Borba godine: Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk

Ring djevojka godine: Britney Palmer

Vodeća osoba godine: Dana White

Međunarodni borac godine: Israel Adesanya

Analitičar godine: Daniel Cormier

Preokret godine: Stipe Miočić (protiv Daniela Cormiera)

Najbolja promocija: UFC

Novinar godine: Ariel Helwani

Glavni trener godine: Trevor Wittman

Pomoćni trener godine: Phil Daru (ATT)

Sudac godine: Herb Dean

Osoba godine: Joe Rogan

Program godine: Joe Rogan podcast

Emisija godine: UFC unfiltered

Dvorana godine: American Top Team

Linker
25. travanj 2024 10:17