UFC

Odvjetnik objašnjava: 'Jonesu ozbiljno prijeti zatvor, no koronavirus mogao bi ga spasiti'

Jon Jones
 screenshot/Youtube
Prema mišljenju jednog iskusnog američkog odvjetnika, posljednji prekršaj Jona Jonesa mogao bi ga smjestiti na određeno vrijeme iza rešetaka. No, isto tako bi mu eventualna olakotna okolnost mogla biti to što ga je napravio u vrijeme epidemije koronavirusa pa je pitanja kada će i hoće li pred sud uopće izaći.

Nove zakonske probleme UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, Jona Jonesa, za portal MMA Fighting prokomentirali su neki pravni stručnjaci koji jako dobro znaju što se može dogoditi u bližoj budućnosti. Nakon više ranijih prekršaja, uključujući vožnju pod utjecajem opijata iz 2012. godine te uzrokovanje prometne nesreće i napuštanje iste iz 2015. godine, Jon Jones ovog bi puta mogao biti lišen slobode, što je potvrdio iskusni odvjetnik David Serna.

"Mislim kako će ga sudac ovog puta vjerojatno zatvoriti na neko vrijeme, jer gledat će na povijest njegovih prekršaja. Vidjet će kako je više puta imao priliku ispraviti svoje greške te će odlučiti kako je sad došlo vrijeme da za njih ipak odgovara", rekao je Serna.

Ipak, s druge strane odvjetnica Erlinda Johnson smatra kako Jones itekako ima sreće što je prekršaj napravio u trenucima kad država prolazi kroz teško razdoblje i kad su prioriteti malo drugačije posloženi.

"Postoje neka pravila u ovakvim situacijama koja bi mu mogla ići na ruku. Ako ne izađe pred sud u određenom vremenskom roku, njegov bi slučaj mogao biti odbačen. Država će morati pripremiti svjedoke ili policajce, no oni su u ovom trenutku važniji na položajima po pitanju nacionalne sigurnosti i zdravlja. Tako da postoji više stvari koje bi mogle dovesti do odbacivanja ovog slučaja", rekla je spomenuta odvjetnica.

Tako da je lako zaključiti kako bi kriza s koronavirusom mogla Jonesu ovog puta ići na ruku. Sud ne radi svojim punim kapacitetom, a njegov prekršaj ipak ulazi u one blaže prirode. Takvi bi mogli biti posljednji na listi prioriteta te tako završiti u "zastari". Na taj način bi se Jon Jones još jednom izvukao preuzimanja odgovornosti za svoje nedolično ponašanje.

Linker
25. travanj 2024 14:09