UFC

Ortega savladao Zombieja onako kako nitko nije očekivao, sjajna Andrade poslala upozorenje Valentini

Chan Sung Jung vs. Brian Ortega
 screnshot
Brian Ortega savladao je Chan Sung Junga u glavnoj borbi UFC Fight Night 180 priredbe

Vratiti se gotovo dvije godine nakon najvećih batina u karijeri i savladati borca kojeg svi već vide u napadu na titulu te koji je u te dvije godine ostavio dojam najbolje forme u karijeri? Da, upravo to napravio je Brian Ortega u borbi protiv Chan Sung Junga i to na način kakav gotovo nitko nije očekivao. Korejskog borca nadmašio je u borbi na nogama, dobivši svih pet rundi.

Već u prve dvije runde uspio je Ortega nametnuti tempo i jako dobro pogađati iz kretanja. Dokaz kako Korejca čeka teška noć bila su čak dva "knockdowna", po jedan u svakoj rundi, od čega je posebno impresivan bio onaj iz druge, kad je prekrasno pogodio laktom u bradu. Iako su prve dvije runde donijele ta dva ključna trenutka, treća je bila najbolje što je "T-City" pružio, a i u preostale dvije bio je dovoljno dobar i zapravo nadmoćan u usporedbi sa svojim protivnikom. Po sudačkim karticama uzeo je svih pet rundi, što je zapravo nevjerojatno. Ortega je u svojim dosadašnjim UFC borbama uzeo tek jednu do kraja završenu rundu te se zapravo proslavio preokretima borbi nakon 0:2. Osim toga, u cijeloj UFC karijeri nije nikoga nadmašio u udarcima, a sad je to uvjerljivo napravio jednom od najboljih udarača kategorije. Je li ovo jedan novi Brian Ortega?

Kad smo već kod novoga, u muha kategoriji imamo novu potencijalnu izazivačicu, a to je Jessica Andrade. Ona je prekidom u prvoj rundi savladala Katlyn Chookagian i to na njenom samom kraju. Pri izlasku iz klinča pogodila je fantastičan desni kroše u jetru, a njena protivnica je s grimasom na licu okrenula leđa i pokušala pobjeći. Nije u tome uspjela, Andrade ju je uhvatila te bacila još jednom na pod, nakon čega je uslijedio prekid. Time je postala prva UFC borkinja u povijesti s pobjedom u tri različite divizije, ali vjerojatno i prva izazivača u svojoj novoj kategoriji.

Impresivnu predstavu i najljepši nokaut priredbe upisao je Jimmy Crute, kirurški odmjerenim desnim krošeom točno u bradu Modestasa Bukauskasa. Pokušao se ovaj ustati, no primio je i aperkat u bradu koji je borbu završio. Prve dvije borbe glavnog programa završile su uvjerljivim sudačkim odlukama. James Krause prihvatio je borbu kao zamjena, a onda prekinuo niz od 14 borbi bez poraza Claudija Silve, dok je Jonathan Martinez također uskočio kao zamjena protiv Thomasa Almeide, no to mu nije stvaralo problem pri dolasku do uvjerljive pobjede.

U glavnoj borbi uvodnog programa svoj je prvi poraz u karijeri doživio donedavni dvostruki KSW prvak Mateusz Gamrot. Podijeljenom odlukom u jednoj sjajnoj borbi savladao ga je također izuzetno talentirani Guram Kutateladze. Gruzijac je inače jedan od najboljih prijatelja Khamzata Chimaeva, koji mu je bio u kutu. Gillian Robertson savladao je Polianu Botelho dominantnom predstavom u drugoj i trećoj rundi, no "Savage" nije bila zadovoljna što do pobjede nije došla prekidom. Jun Yong Park savladao u Johna Phillipsa u jednoj od najdominantnijih manira koje smo imali priliku vidjeti, dok je Fares Ziam pomalo kontroverznom odlukom došao do pobjede nad Jamiejem Mullarkeyem. Maxim Grishin prekidom pred kraj druge runde savladao je Gadzhimurada Antigulova, dok je Said Nurmagomedov priredbu otvorio krasnom nokaut pobjedom protiv Marka Striegela.

UFC Fight Night 180 - Rezultati

Brian Ortega def. Chan Sung Jung - Jednoglasna sudačka odluka
Jéssica Andrade def. Katlyn Chookagian - TKO (R1 4:57)
Jimmy Crute def. Modestas Bukauskas - KO (R1 2:01)
James Krause def. Cláudio Silva - jednoglasna sudačka odluka
Jonathan Martinez def. Thomas Almeida - jednoglasna sudačka odluka

Guram Kutateladze def. Mateusz Gamrot - podijeljena sudačka odluka
Gillian Robertson def. Poliana Botelho - jednoglasna sudačka odluka
Jun Yong Park def. John Phillips - jednoglasna sudačka odluka
Fares Ziam def. Jamie Mullarkey - jednoglasna sudačka odluka
Maxim Grishin def. Gadzhimurad Antigulov - TKO (R2 4:58)
Said Nurmagomedov def. Mark Striegl - KO (R1 0:51)

Linker
14. travanj 2024 14:24