UFC

Otkriveno koliko kilograma Masvidal treba skinuti, nutricionist uvjeren da neće biti problema

Jorge Masvidal
 screenshot/YouTube
Jorge Masvidal ispred sebe ima posao skinuti desetak kilograma u nekoliko dana do borbe

Mike Dolce bit će čovjek koji će pomoći Jorgeu Masvidalu oko zadaće da se u petak na vaganju pojavi sa 77 kilograma, koliko iznosi granica velter kategorije. Masvidal je prije polaska u Abu Dhabi otkrio kako ima deset kilograma viška, ali da ga to ne zabrinjava. Čak je objavio fotografija iz zrakoplova na kojoj jede pizzu. Da problema neće biti vjeruje i Dolce,nutricionist koji je prije nešto manje od desetak godina zapravo patentirao ekstremno "rezanje" kilograma.

"Jorge nije velik velteraš, bio je velik u lakoj kategoriji, ali ovdje nije. On ne skida s 95 kilograma poput nekih drugih boraca, kao što je Usman. Mi ćemo napuniti njegovo tijelo vodom, a smanjiti kruh i ugljikohidrate. No, ne smijemo smanjiti sve ugljikohidrate jer bi to moglo ugasiti njegovo tijelo. No, izbacit ćemo one teške i kompleksne te nastaviti čistiti tijelo vodom. Par dana će biti na nekim salatama, a onda ćemo odraditi što treba i iznojiti višak kilograma", rekao je za MMA Junkie Dolce, kojem deset kilograma viška ne predstavlja problem niti veliki izazov:

"Ne vidim nikakav problem, desetak kilograma u tjedan dana nije ništa. Sjećate li se kada je Chael Sonnen toliko izgubio u jednom danu kad smo radili zajedno?"

Zapravo, poznati nutricionist smatra kako je puno teži zadatak ispred Usmana, za kojeg vjeruje da je u Abu Dhabi pristigao još teži.

"Usman je velik tip. Trebalo bi se pričati o tome kako će Usman skinuti svoje kilograme. To će biti zanimljivo. No, poznajemo ga, znamo da će uspjeti u tome i da će na vagi izgledati kao milijun dolara. Isto tako, u Octagonu će biti puno veći borac od Masvidala", prognozirao je Dolce.

Mnogi se vole šaliti na račun Usmana i njegovog imena na Instagramu. Naime, iako se od dolaska u UFC bori u velter kategoriji, tj. do 77 kilograma, ime koje tamo koristi još uvijek je Usman84kg. No, nema sumnje kako u Octagon svaku svoju borbu ulazi i s više od toga pa zapravo njegov nadimak nije daleko od istine.

Linker
26. travanj 2024 07:30