UFC

Overeem najavio poslasticu za fanove: 'Još uvijek sam na vrhu, a u posljednjem me nastupu prevario sudac'

Alistair Overeem
 Chen Bo / Imaginechina / AFP
Alistair Overeem vraća se ovog vikenda u akciju i to kao glavna zvijezda UFC on ESPN 8 priredbe na kojoj će se obračunati s Waltom Harrisom.

VyStar Veterans Memorial Arena u Jacksonvilleu ugostit će i treći UFC-ov event u svega tjedan dana, a noć sa subote na nedjelju konačno će nam u Octagonu spojiti Alistaira Overeema (45-18-1 nc) i Walta Harrisa (13-7-1 nc).

UFC-ovi nokauteri iz teške kategorije trebali su se obračunati još u prosincu prošle godine, ali je zbog čitave mučne priče oko ubojstva Harrisove pokćerke Aniah Blanchard taj dvoboj bio odgođen.

"Walt je dobar, jak i atletski tip osobe. On je netko tko preferira udaračke razmjene, a i ja sam takav tip borca. Stoga smatram i da je ovo dobar 'matchup' za fanove. Žao mi je zbog svega što se dogodilo oko njegove kćeri. Strašno je to... Kao otac se ne mogu uopće zamisliti u takvoj situaciji tako da uopće nisam bio šokiran kada se povukao iz našeg ranije zakazanog meča. No, sada smo ponovno u igri, a između nas nema nikakvog rivalstva. Walt mi se sviđa kao osoba i vjerujem da ćemo fanovima priuštiti jednu sjajnu borbu", rekao je Overeem na druženju s medijima.

Unatoč 'šarenim' rezultatima posljednjih godina, bivši Strikeforceov i Dream prvak vjeruje kako je još uvijek na svom vrhuncu, a sve dok je tako, namjerava se i dalje boriti na najvišem mogućem nivou.

"Već sam dugo vremena u ovom poslu i obožavam ovakav stil života. Volim biti usredotočen na napredak, a borbe su uvijek nekakav oblik testa. Uostalom, što drugo da radim? Zbilja uživam u odlascima na treninge, radu na poboljšanju svojih vještina, ali i u pomaganju timskim kolegama. U tome se vidim, da jednog dana postanem trener i prenesem svoje znanje. Ali ne još... Još uvijek sam na vrhu tako da nastavljam s ovime što trenutno radim", poručuje Overeem.

Legendarnog MMA borca posljednji smo put u kavezu gledali krajem prošle godine kada ga je svega četiri sekunde prije kraja dvoboja nokautirao Jairzinho Rozenstruik. Overeem još uvijek vjeruje da je tog dana sudac prerano zaustavio meč...

"Imao sam dvije pobjede, a u posljednjem nastupu me sudac prevario. Barem je to moje mišljenje", dodao je Alistair koji je sve do prekida plovio prema sigurnoj pobjedi na bodove.

Linker
18. travanj 2024 17:54