UFC

Overeem svoj posljednji pohod prema tituli nastavlja protiv Alexandra Volkova

 Chen bo / Imaginechina / AFP
Alistair Overeem i Alexander Volkov predvodit će UFC-ovu priredbu koja će se održati 6. veljače

Nakon uspješnih ovogodišnjih ispita protiv Walta Harrisa i Augusta Sakaija, 40-godišnja ikona borilačkog sporta, Alistair Overeem, iduću će godinu započeti ispitom kojim će odmah dobiti odgovor je li njegova misija osvajanja UFC-ove teškaške titule realna. Čeka ga već prošle godine ugovorena, ali tada neostvarena borba, odnosno čeka ga okršaj protiv Alexandra Volkova.

Ovo je svojevrsno očekivano uparivanje, posebno nakon što je 32-godišnji Volkov (32-8, 6-2 UFC) prošlog mjeseca savladao Harrisa, uz svoj vjerojatno najbolji nastup otkako je postao član UFC-a. Pobjedu je upisao tehničkim nokautom u drugoj rundi, čime je potvrdio sigurno šesto mjesto na ljestvici izazivača UFC-ove teška kategorije. Borbu ranije poražen je od Curtisa Blaydesa sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Overeem (47-18, 12-7 UFC) se na istoj ljestvici nalazi jednu poziciju bolje plasiran te je iznad njih sama elita. Derrick Lewis, Jairzinho Rozenstruik, Curtis Blaydes, Francis Ngannou i prvak Stipe Miočić. Već ranije je najavio svoj posljednji pohod prema jedinoj elitnoj tituli u borilačkom sportu, za koju se natjecao, ali ju nije osvojio. Za očekivati je kako će i njegova karijera trajati sve dok je u igri za istu. Pobjeda protiv Volkova vjerojatno bi mu osigurala borbu za poziciju izazivača, odnosno bio bi jednu pobjedu od napada na titulu.

Ova borba ujedno je i susret dva izuzetno trofejna teškaša. Overeem je držao MMA titulu u Dreamu i Strikeforcea, dok je kao kickboksač bio K-1 prvak. Volkov iza sebe ima naslov Bellatorovog prvaka, kao i prvaka M-1 Global promocije, koji je držao prije dolaska u UFC, krajem 2016. godine.

Za priredbu 6. veljače, koja trenutno novi radni nazivan UFC Fight Night 189, potvrđena su još dvije borbe u ženskim kategorijama te se očekuje više uparivanja u narednim tjednima, posebno sad nakon što je poznata borba koja će program predvoditi.

Linker
24. travanj 2024 11:30