UFC

Ovog vikenda vraća se Johnny Walker: 'Učim na greškama, cilj mi je i dalje biti broj 1

Johnny Walker
 VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS/AFP
Johnny Walker vraća se nakon što je teškim porazom od Coreya Anderson prekinut njegov senzacionalan niz. Brazilac namjerava iz tog poraza izvući pouke te zapravo nastaviti gdje je stao. Za borbu protiv Nikite Krylova najavljuje prekid u prvoj rundi i nastavak puta prema poziciji najboljeg borca svijeta.

Četiri su mjeseca prošla od prekida "hypea" koji se stvorio oko 27-godišnjeg brazilskog poluteškaša, Johnnyja Walkera. Hype je zapravo došao prirodno, budući da je riječ o karizmatičnom borcu koji je u svoje prve tri borbe hladno nokautirao protivnike. No, zbog toga je i on brzo poletio, a na zemlju ga je spustio Corey Anderson, koji ga je pobijedio tehničkim nokautom na UFC 244 priredbi, u studenom prošle godine.

Nedugo nakon tog poraza, Walker se posvetio treningu i brzom povratku. On će se dogoditi ovog vikenda na Fight Nightu u Brasiliji, gdje ga čeka okršaj s Nikitom Krylovim, borcem koji je svojevremeno imao oko sebe "hype" sličan njegovom te je također bio ugašen vrlo teškim porazom.

"To mi je vrlo važna borba. Cilj mi je nastaviti svoj put prema vrhu divizije. Ovog puta sam spremniji i fokusiraniji, što god Nikita Krylov pripremi za mene, spreman sam odgovoriti. Preferiram situaciju u kojoj će htjeti ući u razmjene sa mnom, no bit ću zadovoljan bilo kakvom borbom jer će na kraju moja ruka biti u zraku", rekao je Walker u razgovoru za MMA Junkie, dodavši: "Nije mi važno hoću li ga nokautirati ili prisiliti na predaju, ali znam da će se to dogoditi u prvoj rundi. Moje greške neće se ponoviti. Naučio sam nešto iz prošle borbe i to ću iskoristiti u budućnosti. Gledam prema savršenstvu."

Kratko se još prisjetio borbe protiv Andersona na koju se ne misli vraćati, barem dok ne dođe nova prilike za njihov susret u borilištu.

"Ta borba bila je škola. Najveća greška je bila to što sam osobne probleme donio u borilište. To je nešto što ne smijem više nikad ponoviti. Imao sam puno stresa tijekom tjedna borbe, a bile su to zapravo stvari koje su me mučile mjesecima. Ne želim umanjiti pobjedu Coreya Andersona. On je odličan borac i uvjeren sam da ćemo se ponovno susresti. Tad ću odraditi bolju borbu i sve će biti drugačije", opisao je iskustvo s UFC 244 priredbe.

Ambicije mu se nisu promijenile, samo ovog puta neće unaprijed najavljivati borbu i pobjedu protiv prvaka. Ići će korak po korak, a prvi od njih slijedi već ovog vikenda.

"Cilj je nastaviti uspon prema poziciji prvog borca svijeta. Drago mi je da sam 11., ali tu ne namjeravam stati. Učinit ću moju domovinu ponosnom", dodao je na kraju borac koji je nastupiti u Octagonu po peti put, no tek drugi put u Brazilu.

Linker
23. travanj 2024 21:34