UFC

Paige VanZant: Više zaradim od Instagrama nego od borbi u UFC-u

Paige VanZant i Austin Vanderford
 Instagram
Paige VanZant odradit će još jednu UFC borbu nakon čega će se ponuditi na slobodno borilačko tržište. Smatra kako treba biti bolje plaćena nego što je sad, posebno zbog toga što gledajući na druge izvore zarade, boriti se uz trenutna primanja niti ne mora.

Paige trenutno ima 2.2 pratitelja na Instagramu, prema čemu je najpopularnija borkinja svijeta. No, to se ne vidi na njenoj zaradi. Prema trenutnom ugovoru s UFC-om, Paige zaradi 43.000 dolara za nastup i jednako toliko u slučaju pobjede. Kako je sama magnet za sponzore, ugovor UFC-a s Reebokom također joj onemogućava zaradu na tom polju, a od samog Reeboka dobiva tek mrvice. Naime, Reebok honorar za prošlu borbu iznosio joj je tek 5000 dolara. Srećom, Reebok joj ne stvara probleme po pitanju reklamiranja drugih brandove putem društvenih mreža. Kako možemo vidjeti po njenom Instagramu, tu konstantno ima zainteresiranih sponzora, a popularna borkinja sve to zna kvalitetno naplatiti.

"Zaradim puno više novaca sjedenjem kod kuće i objavom fotografija na Instagramu nego što to zaradim borbama. Kad sam posljednji put pregovarala, dobila sam komentar kako ne mogu biti bolje plaćena nego prvakinja. To mi je u redu, ali zašto me se uspoređuje samo sa ženama? Mi svi trebamo biti bolje plaćeni u globalu. Želim značajan porast primanja. Mislim kako sam postigla puno toga izvan UFC-a, kao i u njemu. Imam pet pobjeda, četiri prekidom, dva puta sam bila u glavnoj borbi, mislim kako netko s takvim referencama treba biti plaćen bolje od ovog što ja dobivam", otkrila je Paige tijekom gostovanja u jučerašnjoj epizodi showa Ariela Helwanija na ESPN-u.

Paige je otkrila kako je trenutnu ponudu novog UFC ugovora odbila. Naime, na starom joj je ugovoru ostala još jedna borba, a to je slučaj u kojem promocija ponudi produženje, ukoliko su zainteresirani za nastavak suradnje. Nakon posljednje odrađene borbe, UFC zadržava pravo na tri mjeseca pregovora prije nego borac ili borkinja može primati ponude drugih promocija. Paige je otkrila kako će to svakako napraviti, budući da joj UFC nije prioritet i kako ju zanima koliko može zaraditi na otvorenom tržištu. Lako je za pretpostaviti kako je napuštanje UFC-a realnost, ponajviše upravo zbog te situacije sa sponzorima. Paige iza sebe ima veliki broj pratitelja i to namjerava dalje nastaviti koristiti.

Što se tiče njene karijere, ozljede su dovele do toga da je ove i prošle godine odradila tek po jednu borbu, dok je 2017. fanovi nisu uspjeli niti vidjeti. Ipak, čini se kako će nakon treće operacija njena ruka napokon biti spremna za nastavak. Tako bi krajem ove godine ili početkom iduće trebala odraditi borbu nakon koje će neovisno o ishodu krenuti pregovori. Ukoliko ju UFC želi zadržati, trebat će posegnuti u torbu, to je sigurno. U međuvremenu će ona nastaviti zarađivati putem Instagrama, a popularnost planira podizati i putem Youtube kanala koji vodi zajedno sa svojim suprugom Austinom Vanderfordom. On je inače neporaženi borac koji je trenutno član Bellatora gdje je na račun supruge dobio veći broj prozivki od strane poznatih boraca.

Linker
20. travanj 2024 05:55