UFC

Paulo Costa jednoglasnom odlukom savladao Romera nakon fenomenalnih 15 minuta

Romero vs. Costa
Fantastičnu borbu odradili su Paulo Costa i Yoel Romero, na kraju koje je pobjedu uzeo Brazilac, zahvaljući tome što je bio bolji u prvih deset minuta borbe. Posljednju rundu čisto je uzeo Romero, no za pobjedu je ipak morao napraviti nešto više u prve dvije.

Prva runda ove borbe otvorena je ofenzivnijim pristupom Coste i stalnim pritiskom, na koji Romero odgovara hvatanjem i rušenjem, no odmah se Costa diže. Nastavlja napadati i krajem prve minute borbe pogađa udarac kojim Romera šalje na pod. Ipak, Kubanac se brzo diže i sad on iz kontre pogađa i šalje Brazilca dolje. I ovaj se brzo oporavio te se nastavlja borba na nogama, uz ofenzivnijeg Costu. Ipak, krajem treće minute Romero je napao i odveo Costu sve do drugog kraja kaveza, gdje napada uz ogradu. Costa pogađa koljeno u tijelo, na koje Romero glumi da je primio udarac u međunožje i dobiva priliku za odmor. Posljednje dvije minute akcija je podjednaka s obje strane, tek na samom kraju Costa pogađa odličan kružni udarac nogom kao potvrdu da je uzeo prvu dionicu.

Druga runda kreće sporije od prve, budući da je akcija u prvih pet minuta obojicu umorila. Nastavio je Costa biti onaj koji se kreće prema naprijed, u jednom trenutku došao je i do pozicije gdje je plasirao nekoliko udaraca za redom, no čvrst je bio Romero, iako više nije previše toga pogađao. Costa je nastavio biti onaj koji napada, što je značilo kako Romero mora krenut ofenzivnije na samom kraju, no to nije napravio. Pokušali su obojica veći broj udaraca u ovoj rundi, no više nije bilo onakve preciznosti kao u prvih pet minuta. Romero je u posljednjoj sekundi došao do rušenje, no njime je Costu prizemljio doslovno u posljednjoj sekundi.

Ulaskom u treću rundu Romero se činio još umorniji, što Costa pokušava koristiti udarcima nogama i tijelo, s ciljem da ga u potpunosti uspori. Ipak, dobio je Romero novu priliku za odmor nakon što ubada Costu prstima u oči i nakon tog odmora izgledao je malo svježije. Nastavio je Brazilac sa svojom taktikom konstantnog pritiska, no kao da je Romero počeo pogađati preciznije. Situacija se sredinom runde okrenulo i Kubanac postaje onaj koji napada i radi ozbiljnu štetu. Ipak, primio je Costa sve udarce, uspio je ostati sabran i nakon rušenja od strane Romera te je izdržao do kraja runde koju je svakako izgubio.

Sva tri suca na kraju su zasluženo prve dvije runde dali Costi, dok Romero nje mogao vjerovati u takav ishod, uvjeren da je napravio dovoljno. Sjajna borba na kraju je donijela vjerojatnog idućeg izazivača. Nakon što je u svih 12 dosadašnjih profesionalnih borbi slavio prekidom, Paulo Costa je po prvi put otišao do sudačke odluke. Nije Romero bio jedini nezadovoljan sudačkom odlukom, slično je reagirala i publika, koja se smirili tek kad su se Costa i Romero zagrlili i čestitali jedan drugom. No, realna slika bila je takva da je Costa prve dvije runde bio bolji te je zasluženo uzeo ovu pobjedu, unatoč uvjerljivo izgubljenoj posljednjoj dionici borbe.

Linker
19. travanj 2024 15:06