UFC

Paulo Costa nema namjeru mijenjati kategoriju: 'To je samo preporuka'

Paulo Costa
 Instagram
Kao što je bilo i za očekivati, Paulo Costa neće prihvatiti preporuku atletske komisije Kalifornije i promijeniti kategorije. Zapravo, iz njegovog tima kažu kako je granicu kategorije za prošlu borbu zadovoljio već dan prije vaganja.

Uvijek kad se neki UFC-ov event održava u Kaliforniji, dan nakon njega atletska komisija nagradi nas s podacima o tome koliko je koji borac od vaganja do borbe vratio kilograma. Ti podaci vrlo često ostavljaju bez teksta, a mnoge i šokiraju. Isti dovode do raznih rasprava o tome koliko kategorije uopće imaju smisla.

U slučaju UFC 241 eventa, svima je najviše u oko upao podatak oko težine koju je za borbu protiv Yoela Romera vratio Paulo Costa. Neporaženi Brazilac dan prije borbe je uspješno na vagu stao s 84 kilograma, dok je na dan borbe imao čak 97, što je i preko granice poluteške kategorije. Zapravo, Romero i Costa su doslovno odradili borbu teške kategorije. Tako je atletska komisija Costi preporučila odlazak u višu kategoriju. No, dok se sve komisije ne usuglase, to je i dalje samo preporuka, a nastup u srednjoj kategoriji može mu biti zabranjen tek u Kaliforniji. Kako je Costa došao do pobjede koja bi mu trebala donijeti napad na titulu, naravno da ne razmišlja tu preporuku poslušati.

"To je samo preporuka, ne i obaveza. Apsolutno je normalno i događa se drugim sportašima također. Costa je zadovoljio potrebne kilograme bez probleme, uz nadzor liječnika. Bio je na potrebnoj težini već dan ranije, čak je i doručkovao na dan vaganja", rekao je Costin menadžer Wallid Ismael za MMA Fighting.

Fanovi smatraju kako bi se ostale komisije trebale prikloniti kalifornijskoj po pitanju pravila za vraćanje kilograma, nakon čega bi komisije borcima koji vrate preko određene granice zabranili daljnji nastup u toj kategoriji. No, to će se teško dogoditi, ponajviše jer bi tako nešto automatski napravilo kaos u borilačkim promocijama koje su na nekim borcima izgradili svoje diviziji. Ako bi takvi morali mijenjati kategoriju, puno toga bi se promijenilo i dovelo čak do nekih konfuznih situacija za fanova. Koliko god to na papiru izgledalo sjajno...

Linker
19. travanj 2024 21:28