UFC

Paulo Costa priznao da još uvijek koristi usluge svog suspendiranog 'čarobnjaka'

Paulo Costa
 screenshot/Youtube
Jedan od najboljih boraca u srednjoj kategoriji Paulo Costa priznao je da još uvijek koristi usluge svog suspendiranog 'čarobnjaka'.

Još 2019. Paulo Costa suspendiran je na šest mjeseci zbog korištenja intravenozne terapije, a doktor koji mu je to omogućio još uvijek je pod suspenzijom budući da je njega USADA kaznila s čak dvije godine pauze.

"Komisija u New Yorku i USADA su na mojoj crnoj listi. Baš kao što se Khabib ne želi zbog Komisije boriti u Las Vegasu, tako sam i ja na svoju listu stavio onu iz New Yorka. Ili će mi vratiti ono što sam platio ili se neću tamo boriti", izjavio je Costa čije je najzanimljivije dijelove razgovora s AG Fightom izdvojio BJPenn.com.

Ranije spomenuti doktor je Lucas Penchel i on je još uvijek pod USADA-inom suspenzijom, ali Costa otkriva kako i dalje koristi njegove usluge jer smatra kako ovaj nije učinio ništa loše.

"Dr. Penchel sve zna i zovem ga čarobnjakom. Znam da USADA igra važnu i jednu od temeljnih uloga u ovome sportu. Znam i da mora regulirati upotrebu dopinga i to stvarno podržavam. Već su učinili puno dobrih stvari zbog kojih se danas ovaj sport više poštuje. Ali istovremeno ponekad pretjeruju i kažnjavaju ljude koji to ne zaslužuju. Dr. Lucas nije učinio ništa loše i nije odbio biti etična i odgovorna osoba. Imao sam problem s dehidracijom. Bio sam na rubu toga da se ne mogu boriti. Osjećao sam bolove u trbuhu... On mi je pomogao s receptom i serumom u dozvoljenoj količini. Htio mi je pomoći da se riješim te boli i sve je odigrao prema USADA-inim pravilima, ali imali smo problem s USADA-om da im to dokažemo. To je rezultiralo kaznom, ali kaznom koja ne utječe na njegovu profesiju. On mi i dalje pomaže", objasnio je Costa.

Podsjetimo, brazilski borac i njegov liječnik suspendirani su zbog korištenja intravenozne terapije izvan dozvoljenih granica i to nakon vaganja za UFC 212 u Rio de Janeiru te nakon vaganja za UFC 217 u New Yorku. Prema izvještaju USADA-e, Costa je tada primio preko 100 mL sadržaja infuzije u periodu od 12 sati, a više o tom slučaju možete pročitati OVDJE.

Linker
16. travanj 2024 11:56