UFC

Perryjeva bivša otvorila dušu: 'Pritisnuo me na pod koljenom i udarao dok se nije umorio'

Danielle Nickerson i Mike Perry
 Instagram
Bivša supruga UFC-ovog borca Mikea Perryja detaljno je progovorila o razlogu kraja njihovog braka

Mike Perry i njegova supruga Danielle (Nickerson) razišli su se nakon šest mjeseci braka, u koji su krajem prošlog ljeta stupili nakon četverogodišnje veze. Raskid se dogodio početkom proljeća, a nedugo nakon toga Perry je stupio u vezu sa svojom sadašnjom djevojkom i budućom majkom njegovog djeteta. Krajem ljeta po prvi put su se pojavile informacije o njegovom nasilnom ponašanju, a Danielle je tad otkrila kako je spremna sve ispričati medijima. Perry je vjerojatno saznao kako se to dogodilo te je jutros postavio objavu na Twitter, u kojoj otkriva kako fizički nikad nije naudio Danielle. No, nedugo nakon toga pojavila se cijela njena priča, odnosno dušu je otvorila za portal MMA Junkie, u intervjuu koji je trajao gotovo sat vremena.

"Ovo ne radim da bih ga povrijedila. Znam da moje riječi neće imati gotovo nikakvog utjecaja na njegovu karijeru. Nije to nešto nakon čega će Dana White reći da mu daje otkaz. Ja nemam takav utjecaj na te stvari. Ovo radim da bih pomogla drugima. Ovako puštam glas da bih pomogla nekim drugim žrtvama obiteljskog zlostavljanja te kako da ne zaglibe preduboko u tako nešto. Nadam se da će to biti nešto što će dovesti do toga da UFC više provjerava kakvu štetu udarci rade glavama i mozgu te da će se bolje pobrinuti za njih", rekla je na samom početku Danielle.

Odmah je otkrila kako je njihova veza gotovo četiri godine bila sjajna. Rekla je kako je bilo loših trenutaka, ali ništa drastično te da su većinom bili sretan par. Otkrila je kako je Mike uvijek imao problema sa svojom naglom naravi, ali da je upravo ona bila ta koja ga je u tim slučajevima znala smiriti. U rujnu su stupili u brak i sve je izgledalo savršeno, sve do prosinca prošle godine. Tada se Mike borio protiv Geoffa Neala na UFC 245 priredbi te je doživio poraz nokautom. Neal ga je već nakon minute i pol pogodio nogom u glavu, a onda udarcima na podu završio. Perry je neko vrijeme bio bez svijesti te se kraja borbe zapravo nije sjećao.

"Nakon te borbe sve je krenulo nizbrdo, više ga je nije moglo kontrolirati niti smiriti, nije se moglo razgovarati s njim", rekla je Danielle, otkrivši kako je prava drama započela u hotelu, u koji su odvezeni nedugo nakon borbe:

"On nije mogao priznati sam sebi što se dogodilo jer toga nije bio svjestan i inzistirao je na tome da bi tek trebao otići na borbu. Pitao me je li tako da tek treba ući u kavez. Govorio je kako to nije on, kako se njemu takve stvari ne događaju i kako ne zna što se dogodilo. Nije mu bilo jasno kako je mogao biti nokautiran. Ako ste gledali njegove borbe, znali ste da prima puno udaraca i da su zabavne, neovisno o tome pobijedio ili izgubio, jer on konstantno ide naprijed. Već samo to radi štetu mozgu i glavu. No, nikad prije toga nije bio nokautiran i kad se to dogodilo je bilo kao da se prebacio prekidač. Bilo je strašno", ispričala je kako je sve započelo.

Da, upravo to bio je početak, jer Perry nakon povratka kući više nije bio isti. Počeo je nekontrolirano konzumirati alkohol i upadati u probleme, no ono najgore se dogodilo jedne večeri u veljači, koju ona i danas zove najgorim danom svog života. Sve što se tada dogodilo je detaljno ispričala. Tada je zapravo došlo do fizičkog nasilja s Perryjeve strane, nakon kojeg je krenuo raspad njihovog braka. Bila je to večer kad su ih Perryjevi prijatelj pozvali u bar na gledanje košarkaške utakmice, a u trenucima kad su oni došli se popila već poprilična doza alkohola. Perry se odlučio uključiti i probati ih "dostići".

"Alkohol je uvijek sve stvari činio lošima, jako lošima. Odmah sam postala jako nervozna. Čak sam se šalila kako tada treba paziti da ne dišeš na način koji se njemu ne sviđa. Onda je došlo do problema sa alkoholiziranom ženom koja je u baru bila kao dio zabave za zaruke. Ona se družila s Mikeovim prijateljem te ih je popratila u idući lokal. Tamo je došlo do prepirke", rekla je te je objasnila kako je Perry spomenutoj ženi na komentar uzvratio uvredom, na što mu je ona izlila svoje piće preko glave.

"On se tada našao u jednoj potpuno drugoj dimenziji bijesa. Udario ju je i tim udarcem srušio s visokog stolca na kojem je sjedila. Došao je izbacivač i sve nas potjerao van", ispričala je.

Nakon toga su se vozili kući, a tijekom vožnje ga je pokušala smiriti, no on je stisnuo gas i prošao kroz crveno svjetlo. Nakon toga je zatražila da stane, da bi mogla napustiti vozilo, na što je on naglo zakočio i potjerao ju iz auta. Htjela je nazvati taxi, no on se vratio dvije minute kasnije, vičući na nju da se vrati u auto. Pristala je jedino ako dozvoli njoj da vozi. Rekla je kako je krenula prema vozačkim vratima te da je on tada izašao iz vozila, srušio ju na pod, popeo se na nju i počeo joj prijetiti da će je udariti. Nedugo nakon toga, vratio se u vozilo i odvezao dalje. Ona je nakon toga nazvala Perryjevog prijatelja i zamolila ga da ode zajedno s njom kući jer ne zna u kakvom će ga tamo stanju zateći.

Dolaskom kući, Perry je i dalje bio bijesan, a nije mu bilo drago vidjeti niti svog prijatelje pa ga je Danielle zamolila da ode. Rekla je kako ga je pokušala smiriti, no da se on počeo zalijetati u nju kao igrač američkog nogometa te da ju je tako ganjao po cijeloj kući. Sve dok nije došao do dijela dnevne sobe, gdje je između njih bila samo fotelja za masažu.

"Uzeo je fotelju i doslovno je istrgnuo iz poda i bacio na drugi kraj sobe. Znala sam što slijedi pa sam sjela i pokrila se u fetalni položaj. Stavio je koljeno na moj trbuh, time me pridržavao dolje i udarao "ground n' pound' sve dok se nije umorio. Uspjela sam pokriti lice, ali dobila sam hematome po stražnjoj strani glave. Cijela desna strana ruke, moje noge, rebra, sve je bilo u modricama idućih nekoliko dana. Sav svoj bijes iskalio je na meni. Kod zadnjeg udarca, mislim da je zato i stao, čulo se kako mi rebro puca. Stao je i sjeo sa strane, no mislim da se zapravo samo umorio", nastavila je svoju stresnu priču Danielle.

Nickerson je tada pobjegla kod susjeda, ali bez telefona. Posudila je telefon, spojila se na Facebook Messenger te nazvala Perryjevu majku koja je došla po nju i odvela je u kuću kod Mikeove sestre. On ih je vidio i otišao za njima. Dok su bile u zaključanoj kući, a Mike ispred nje, majka je nazvala policiju, a do cijele snimke tog razgovora došao je MMA Junkie (video ispod odlomka). Rekla je kako ih je strah za vlastiti život, odnosno da Mike namjerava nauditi svojoj supruzi. Perry se ipak nedugo nakon toga odvezao, a malo kasnije ga je privela policija.

Nickerson kaže kako je u tjednima nakon toga pokušavala spasiti brak, no bez prevelikog uspjeha. Kaže kako nasilnog ponašanja s Perryjeve strane više nije bilo, a da je njihov brak zapravo završio u ožujku, nakon što ga je zatekla u striptiz baru. Prišla mu je, nakon čega ju je on odgurnuo, a sve je rezultiralo time da ih je izbacivač potjerao van. Onda je došlo do svađe na parkiralištu.

"Pitala sam ga zašto je ljut, je li zato što ne može dalje partijati? On mi je rekao kako je imao još 45 minuta privatnog vremena sa striptizetom koju je platio. Pitala sam ga je li ljut što nije imao priliku imati spolni odnos s njom?", ispričala je taj događaj, a sve je za MMA Junkie potvrdila njena prijateljica, s kojom je ostavila otvorenu telefonsku liniju te koja je htjela ostati anonimna.

Perry je uskoro otišao kući, a Nickerson ga je tog trenutka odlučila zauvijek napustiti. U strahu od novog fizičkog nasrtaja, nazvala je policiju te je osigurala pratnju četiri policajca dok pokupi svoje stvari. Dok se ona spremala, ljutiti Perry ih je vrijeđao, no dalje od verbalnih napada nije otišao. Pokupila je stvari i tri psa te otišla, a idući dan pokrenula je proces razvoda.

"Prije svega, on je bio moj suprug. Nisam mu htjela nauditi ni na koji način. One noći je njegova majka pozvala policiju. Ja nisam htjela razgovarati s njima. Nisam htjela napraviti mu još dodatnu štetu, jer je već tonuo sve dublje. Nisam mu htjela uništiti život, nisam htjela da si ga oduzme. Nakon borbe protiv Neala mi je pričao kako razmišlja o tome. Mislila sam samo o tome kako ga ne želim imati na savjesti te kako ga neću prijaviti. Pokušala sam u kasnijoj prijavi, kad sam tražila zabranu prilaska, iznijeti što manje toga što bi moglo dovesti do uhićenja jer je već imao ludi policijski dosje. I nisam htjela da ga otpuste iz UFC-a jer bi ga to doslovno ubilo. Sad se samo nadam da se povijest neće ponoviti, ovoj djevojci s kojom je sada niti bilo kojoj drugoj. To je ono što ja pokušavam postići", rekla je još Danielle.

Perry je danas otkrio kako je već u programu rehabilitacije, koji mu je između ostalog i UFC uvjetovao da mora odraditi prije idućeg nastupa. Taj nastup su mu već ugovorili. Na UFC 255 priredbi, 21. studenog, trebao bi se boriti protiv Robbieja Lawlera. Iduće godine, on i njegova djevojka Latory trebali bi postati roditelji. Perry je u međuvremenu otpustio sve trenere te mu je posljednju borbu u kutu bila samo spomenuta Latory. Otkrio je kako će tako biti i idući put, ukoliko mu netko ne uplati svotu koja njega zadovoljava te kojom može kupiti tu čast.

Inače, UFC je do sada najčešće bio neumoljiv prema svim primjerima zlostavljanja. Mnogi se sjećaju Willa Chopea i njegovog otkaza. Naime, taj borac perolake kategorije imao je povijest nasilništva u braku, tada već staru par godina. U međuvremenu je posložio svoj život te je s bivšom suprugom bio u sjajnim odnosima i zajedno su se brinuli za djecu. Ipak, čim su saznali za to, iz UFC-a su mu uručili otkaz, a čak niti javna molba bivše supruge nije pomogla. Otkaz je zbog obiteljskog nasilja i dobio izuzetno talentirani velteraš, Michael Graves. Ništa bolje nije prošao ni brazilski pobjednik Ultimate Fightera, Ronny James, zbog udaranje nepoznate žene tijekom masovnog obračuna ispred noćnog bara.

No, Perry je za sada siguran, kako zbog ovoga, tako i zbog nekih drugih incidenata, poput udaranja starije osobe ispred restorana. MMA Junkie je pokušao doći do komentara UFC-a, no oni su isti odbili dati. Perry se, s druge strane, obratio medijima još prije nego se Daniellina ispovijest pojavila.

Linker
19. travanj 2024 02:41