UFC

Petr Yan: Više nemam poštovanja za Cejuda, pretvara ovaj sport u cirkus

Petr Yan
 Screenshot/Youtube
Petr Yan okomio se na aktualnog prvaka UFC-ove bantam kategorije Henryja Cejuda zbog njegove odluke da Joseu Aldu pruži priliku za napad na pojas.

I Yan i Aldo nastupili su na nedavnom UFC-u 245. Yan je pobijedio Urijaha Fabera nokautom, a Aldo izgubio odlukom sudaca od Marlona Moraesa. Nakon borbe, Dana White i Henry Cejudo rekli su da Alda smatraju pobjednikom i da ga žele u borbi za titulu. Yan (14-1), koji je u šest nastupa u UFC-u nanizao šest pobjeda, smatra sebe legitimnim sljedećim izazivačem.

"Izgubio sam svo poštovanje za Cejuda. Ne želi braniti pojas protiv pravog izazivača broj jedan. On želi nekoga s nula pobjeda u kategoriji i u nizu od dva poraza, i to borca čije je vrijeme odavno prošlo. UFC ne bi trebao podržavati ovakvo ponašanje ako žele da ovaj pojas ima ikakav značaj. Iskreno, bilo bi to loše za ovaj sport", rekao je Yan za BJPenn.com.

"Cejudo je trostruki klaun koji želi ovaj sport pretvoriti u cirkus. Zna da sam loša opcija za njega. Zato izbjegava borbu protiv mene", dodao je Yan.

Linker
22. travanj 2024 20:36