UFC

Pobijedio ili izgubio, Miočić nakon Cormiera odmah ulazi u novi veliki meč!

Stipe Miočić
 Jason Silva / AGIF / AFP
Dana White progovorio je o onome što bi nas trebalo čekati nakon završetka spektakularnog okršaja

Promjene su, pogotovo kada pričamo o UFC-u, uvijek moguće, ali čini se da je Dana White već sada isplanirao u kojem će smjeru ići teška kategorija nakon posljednjeg susreta aktualnog prvaka Stipe Miočića i njegovog izazivača Daniela Cormiera.

Cormier uporno tvrdi da mu je meč u ranim nedjeljnim satima, bez obzira na ishod, posljednji u karijeri, a bude li zaista tako Stipu ćemo sigurno odmah nakon toga gledati u novom velikom i opasnom okršaju.

Potvrdio je to i Dana White koji je otkrio da Stipu, pobijedio ili izgubio, čeka meč za titulu i to protiv njemu vrlo poznatog lica - Francisa Ngannoua.

Jedino je pitanje, naravno, hoće li Stipe u tom revanšu braniti pojas ili će se boriti za upražnjenu titulu.

"Bilo bi teško ignorirati Stipu. Govorimo da je pred njim meč koji će odrediti najvećeg teškaša u povijesti pa bi stoga bilo ludo reći da nije dovoljno dobar da sudjeluje u novom meču za titulu", izjavio je White odgovarajući na pitanje 'The Schmoa' kojeg je zanimalo što će se dogoditi ako DC osvoji pojas.

screenshot/Youtube
Miočić vs. Ngannou

Kao što smo i ranije naveli, 'Predator' će najvjerojatnije biti novi Miočićev suparnik. To nije nikakvo iznenađenje i kamerunsko-francuski udarač s četiri je uzastopna nokauta u prvoj rundi definitivno zaslužio novu priliku.

"Francis je idući na redu. No, vidjet ćemo što će se sve dogoditi u meču koji dolazi. Ali, da, Francis je taj", potvrdio je predsjednik UFC-a.

White je tu ipak malo oprezniji i zato što ga Cormier baš i nije uvjerio da odlazi mirovinu.

"Ne, to nije njegov zadnji meč. Puno će toga ovisiti o ovome što slijedi. Pobijedi li na spektakularan način, onda sigurno ne ide u mirovinu. A koliko ga poznajem, ako izgubi reći će da se ne može povući na taj način. Znate mene, uvijek kažem da bi borci trebali u mirovinu kada počnu o njoj razmišljati. Stipe, kojeg su neki isto slali nakon ovog meča u mirovinu, prekinuo je ta nagađanja. Mislim da niti jedan od njih dvojice ne bi trebao to napraviti. Dvojica su najboljih na svijetu i puno je toga ostalo u njima. No, vidjet ćemo", izjavio je White u jednom drugom razgovoru s ESPN-om.

Stipe se, podsjetimo, s Ngannouom već borio u siječnju 2018. godine te je tada, pred punim tribinama bostonskog TD Gardena, u potpunosti izdominirao i na bodove pobijedio dotad nezaustavljivog 'Predatora'.

Linker
25. travanj 2024 22:06