UFC

Podijeljene reakcije na otkazivanje priredbi: 'Ovo je sramota ESPN-a!'

Justin Gaethje
 screenshot/Youtube
UFC borci i druge utjecajne osobe bliske promociji reagirale su na otkazivanje planiranih priredbi na različite načine. Od onih frustriranih pa sve do onih koji su priznali kako je ovo zapravo najbolje za sve.

Većina boraca i medija prihvatila je odluku UFC-a (ESPN-a) kao najbolje moguće rješenje, posebno ako se zna kroz kakve se sve prolazilo probleme i u kakav bi rizik svi zajedno ušli. No, ima i onih koji su frustrirani činjenicom kako će i MMA još neko vrijeme provesti u karanteni.

Najžešća reakcija svakako je došla od jednog od vodećih menadžera u poslu, Malkija Kawe. Čovjek koji između ostalog zastupa Jona Jonesa i Jorgea Masvidala je prije svega ljut na ESPN, a povukao je paralelu s profesionalnim hrvanjem čije se priredbe i dalje održavaju.

"Želio bih samo napomenuti kako su AEWrestling i WWE cijelo ovo vrijeme održavali priredbe i nema nikakvih izvještaja o ikakvim problemima, barem koliko ja znam. Otkazati UFC priredbe je zapravo sramota ESPN-a", napisao je Kawa na Twitteru.

Ovo je svakako reakcija koju je vrijedilo posebno istaknuti, budući da je riječ o izravnoj kritici ESPN-a. No, isto tako ne znamo koliko ima smisla UFC uspoređivati s profesionalnim hrvanjem koje niti nije sport nego show baziran na sportu.

Ostatak reakcija, među kojima su većinom one boraca koji su trebali nastupiti i njihovih kolega, donosimo u nastavku teksta.

Julia Marquez: "UFC 249 me bacio na emocionalni vrtuljak. Ne mogu ovo više podnijeti. Krenut ću organizirati borbe u dvorištu i emitirati ih preko Instagrama."

Chris Weidman: "Prihvatio sam već trećeg zamjenskog protivnika u tjedan dana. Sranje! Ljudi, ostanite sigurni."

Aljamain Sterling: "Šteta za borce i fanove koji su se nadali. No, možda je najbolje dati još neko vrijeme virusu da se povuče. Ovo je vjerojatno gorko-slatki osjećaj za borce i radnike koji su trebali participirati. Svi mi želimo zaraditi, no bitno je i zaštititi svoje obitelji."

Derek Brunson: "UFC 249 je otkazan. Respekt za Danu Whitea koji je dao sve od sebe da svijetu vrati sport. Ne mogu dočekati da se svi možemo vratiti svojim normalnim životima. Držite se, ljudi!"

Alexander Hernandez: "Jedan tjedan prije borbe. Samo jedan j**eni tjedan i sve je propalo. Kad bi oni samo znali što sam sve žrtvovao."

Kelvin Gastelum: "Suosjećam sa svojim kolegama, ovo uistinu boli."

Aiemann Zahabi: "Vjerujem mu kad govori da će UFC biti prvi sport koji će se vratiti. Nadajmo se samo da će svi borci uspjeti dobiti tri borbe godišnje nakon ovoga. Osim toga, morate priznati da je Dana najmotiviranija osoba u sportu."

Ben Askren: "Boooooo"

Linker
24. travanj 2024 02:56