UFC

Poirier i Hooker dogovorili nove uvjete svoje borbe

Dan Hooker i Dustin Poirier
 screenshot/Youtube
Nakon što se već odradili nekoliko gospodskih konverzacija putem interneta, Dustin Poirier i Dan Hooker jednako su tako gospodski dogovorili uvjete svoje borbe koja bi se trebala održati idućeg mjeseca. Kako već nemaju u potpunosti adekvatne uvjete za trening, namjeravaju si osigurati situaciju gdje će svaki imati sedam kilograma manje za skinuti.

Dustin Poirier i Dan Hooker trebali su biti sudionici glavne borbe UFC Fight Nighta 175, planiranog za 16. svibnja u San Diegu. No, taj program jedan je od onih koji moraju tražiti novu lokaciju pa je Poirier nedavno izjavio kako sumnja da će se borba i dogoditi. No, kako je za UFC-ovu novu lokaciju određen Tachi Palace, koji se nalazi 500 kilometara od San Diega, automatski su uvjeti puno bolji i Poirier vjeruje da mogućnost za održavanje borbe postoji. No, uputio je svom protivniku jedan prijedlog.

Naime, kako borci unatoč svemu nemaju adekvatne uvjete treninga i svega što ide uz to, Dustin je predložio Hookeru borbu u velter kategoriji, odnosno s granicom na 77 kilograma umjesto 70, što je granica lake kategorije u kojoj inače nastupaju i nalaze se na samom vrhu službene ljestvice. Hooker je to s oduševljenjem prihvatio. Naravno, kako nemaju sve potrebne uvjete za pripreme, tako nemaju niti za zahtjevan proces skidanja kilograma. Osim toga, "weight cut" često uzrokuje značajan pad imuniteta, što nikako nije poželjno u ovoj trenutnoj situaciji.

UFC se još uvijek nije izjasnio po pitanju ove borbe, koja niti prije krize nije bila službeno potvrđena kao glavna borba priredbe. No, oba borca potvrdila su kako je ugovor potpisan, a sad bi se njihov okršaj uistinu mogao i održati. Što se tiče prijedloga kategorije, sumnjamo da će UFC također imati nešto protiv toga, posebno jer su oba borca izraziti želju to odraditi na taj način.

U ovakvoj situaciji nikako ne bi bio loš prijedlog napraviti to svim borbama koje promocija planira održati u Tachi Palaceu.

Linker
18. travanj 2024 09:01