UFC

Poirier izazvao Natea Diaza na meč u svibnju ili srpnju: 'Ma, on se umirovio'

Jorge Masvidal i Dustin Poirier
 Instagram
Iako su fanovi zainteresirani za revanš Dustina Poiriera i Conora McGregora, donedavni izazivač uvjeren je da najveća UFC-ova zvijezda nije zainteresirana za novi meč.

Poirier i McGregor su se borili još 2014. godine u perolakoj kategoriji kada je Conor u prvoj rundi nokautirao izravnog konkurenta u borbi za poziciju izazivača. "The Notorious" je tom pobjedom započeo svoj uspon te kasnije dobio borbu za titulu i došao do pojasa nokautom protiv Josea Alda.

Kao i McGregor, Poirier je otišao u laku kategoriju u kojoj je zaredao devet pobjeda uz po jedan poraz i no contest, te na putu do privremene titule rušio Anthonyja Pettisa, Justina Gaethjea, Eddieja Alvareza i Maxa Hollowaya. U posljednjem meču u rujnu nije uspio oduzeti pojas Khabibu Nurmagomedovu. Mnogi fanovi voljeli bi vidjeti revanš Poiriera i McGregora u lakoj, Poirier nema ništa protiv, ali Ircu ta borba nije visoko na popisu prioriteta.

Jedan fan je na Twitteru pitao Poiriera želi li revanš s McGregorom, a on je odgovorio: "On to ne želi".

S druge strane, Poirier je spreman i za puno realniju opciju, sudar s Nateom Diazom.

"Razgovarao sam sinoć s UFC-om, hoćeš li prihvatiti borbu, Nate Diaz? Svibanj u Kaliforniji ili u srpnju tijekom međunarodnog tjedna? Dođi, učinimo to!", napisao je Poirier na Twitteru.

Dvojac je već imao dogovoren meč na UFC 230 u studenom 2018., kada se Diaz trebao vratiti prvi put nakon dvostrukog okršaja s McGregorom. Poirier se na kraju povukao zbog ozljede, a Diaz se vratio nešto kasnije pobjedom protiv Pettisa nakon čega je izgubio od Jorgea Masvidala meč za BMF pojas.

Poirier je nakon operacije kuka spreman za povratak u sljedećim mjesecima, ali misli da ni Diaz ne želi odraditi borbu protiv njega. Na pitanje jednog fana o mogućem meču s Diazom, Poirier je odgovorio: "On je u mirovini".

Linker
25. travanj 2024 20:20