UFC

Poirier je spreman za borbu protiv Fergusona, no ipak ima još neke uvjete

Dustin Poirier vs. Khabib Nurmagomedov
 Stringer / Anadolu Agency/ AFP
Iako se već neko vrijeme govori o tome, Dustin Poirier i Tony Ferguson borbu još nisu dogovorili

Informacija kako bi se Dustin Poirier i Tony Ferguson mogli boriti na UFC 254 priredbi prije borbe Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea itekkao je zaigrala maštu fanova. Uvijek uzbudljivi dvojac putem Twittera je otkrio kako ih ta borba zanima, no prošlo je već par tjedana od tada, a ista još uvijek nije dogovorena. Tako su mediji pokušali saznati gdje se zapelo te su došli do Poiriera s pitanjem je li uistinu zainteresiran za tu borbu.

"Ja sam apsolutno za. Jedino je potrebno osigurati mi neku kompenzaciju ako žele tu borbu, jednostavno je", rekao je Poirier ESPN-u.

Dustin je nakon borbe protiv Dana Hookera otkrio kako će vjerojatno odmoriti do kraja godine, no da mu neka dobra ponuda može promijeniti mišljenje. Također je tim putem otkrio kako od tog trenutka na prvo mjesto stavlja financijsku stranu pa ne čudi stav kakav ima o ovoj potencijalnoj borbi.

"Ja sam borac koji nastupa za nagrade i nagrada od sada mora biti jako dobra", još je potvrdio svoje namjere.

Računajući samo honorar za borbu, Dustin Poirier je za prošlogodišnji okršaj s Khabibom Nurmagomedovim zaradio 250 tisuća dolara, koliko je dobio i za borbu protiv Maxa Hollowya, dok je za ovoljetnu borbu protiv Hookera uzeo 300 tisuća, gdje je pola honorar za nastup, a pola bonus za pobjedu. U sve te tri borbe zaradio je i bonus za najbolju borbu večeri te je time svaki put podebljao zaradu za još 50 tisuća dolara. No, čini se kako za Fergusona ipak želi nešto više. Vremena za dogovoriti borbu nije puno preostalo.

Linker
25. travanj 2024 02:45