UFC

Poirier nema namjeru ponoviti pogrešku iz prvog meča s McGregorom: 'Dobit ćete potpuno drugačiju borbu'

Dustin Poirier i Conor McGregor
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Ovdje se čak ne radi o poravnavanju računa, ovdje se ne radi o osveti..."

Dustin Poirier ima dobra iskustva s revanšima. U dosadašnja dva uspio je upisati pobjede, ali za razliku od Conora McGregora, Max Holloway i Eddie Alvarez nisu uspjeli u prvom susretu nadigrati danas 31-godišnjeg 'The Diamonda'.

Poirier će McGregoru za poraz iz 2014. imati priliku uzvratiti 23. siječnja (UFC 257) i ovoga puta učinit će sve da spriječi pogreške koje su se prije šest godina dogodile u kavezu, ali i izvan njega.

"Očito se već tada radilo o sjajnom borcu koji je uspješno prekidima pobjeđivao puno suparnika, ali mislim da smo trenutno obojica puno bolji i zreliji borci s više iskustva. Mislim da ćete dobiti potpuno drugačiju borbu. Pred prvu sam bio dosta emotivan i htio sam ga ozlijediti. Ovoga puta cilj mi ga je nadmudriti. Samo ga želim pobijediti. Ovdje se čak ne radi o poravnavanju računa. Ovdje se ne radi o osveti. Ovdje se radi o napredovanju u karijeri i osiguravanju bolje budućnosti za moju obitelj. Ovo je samo posao", rekao je Poirier u razgovoru za MMA Junkie.

Jedna od Dustinovih prednosti uoči ovog dvoboja mogla bi biti njegova aktivnost. Naime, Conor je od studenog 2016. kada je pobijedio Eddieja Alvareza upisao samo dva nastupa. Onaj protiv Khabiba iz 2018. i onaj protiv Donalda Cerronea iz siječnja ove godine. Poirier je, s druge strane, tijekom tog razdoblja odradio osam nastupa pritom upisavši samo jedan poraz (Khabib).

"On je sjajan kontraš. Stvarno je i to mu priznajem. A siguran sam i da konstantno napreduje i radi na tome da postane što bolji. Mislim i da ljudi zbog Conorovih poraza u parteru podcjenjuju taj dio njegove igre, no ja smatram da su njegov jiu-jitsu i 'grappling' bolji nego što mnogi misle. Nemam ga namjeru podcijeniti i očekujem da se ispred mene pojavi MMA borac", kazao je Poirier.

Jedan od najboljih boraca lake kategorije u istom je razgovoru zaključio i da bi "imalo smisla" da ovaj meč bude za titulu.

"Ako se Khabib umirovio i nema se namjeru vraćati, onda sam ja idući u redu za napad na pojas i ovo bi mogla biti ta borba. To bi imalo smisla. Dana White govori jednu stvar, a Khabib drugu... Tko zna što je prava istina. Tko će nam vrijeme pokazati", zaključio je Poirier.

Linker
19. travanj 2024 15:09