UFC

Poirier odbio prozivku Hookera: 'Ja se borim protiv Irca, ti se bori protiv Kauboja'

Dan Hooker i Dustin Poirier
Dustina Poiriera baš i nije oduševila prozivka koju je dobio od strane Dana Hookera. Novozelanđaninu je pokušao pristojno odgovoriti, objasnivši kako ga trenutno ipak zanimaju borbe protiv bolje rangiranih boraca, odnosno većih imena.

Šestu pobjedu u posljednjih sedam nastupa upisao je Dan Hooker proteklog vikenda u Melbourneu. Dominantna predstava protiv Ala Iaquinte dala mu je krila pa se odmah osjetio spremnim za borbu protiv nekoga od najboljih. Odabrao je donedavnog privremenog prvaka i to tako da smatra kako zaslužuje borbu na svom vlastitom terenu. Koliko god to trenutno nerealno zvučalo, nakon što mu je upalila prozivka Iaquinte za UFC 243, zašto ne pokušati i ovog puta.

"Koristim ovu priliku da najavim moju iduću borbu. Dustin Poirier, razbit ću ti facu. Vidimo se 2020. godine na Novom Zelandu, završit ću ti karijeru!", rekao je Hooker odmah nakon najveće pobjede dosadašnje karijere. Zanimljiva je to prozivka ako znamo da je prije subotnje borbe bio tek 15. borac ljestvice lake kategorije, no nakon pobjede protiv do sada šestog Iaquinte, mjesto u Top 10 mu je neminovno. Ipak, Dustin Poirier smatra kako nije vrijedan napasti njegovu poziciju broj 2.

"Ja se iduće borim protiv Irca. Blizu si, ali ne još dovoljno. Nastavi udarati Dan", napisao je Poirier na Twitteru, da bi nakon toga dodao još jednu poruku:

"Dan se može boriti protiv Kauboja. Ja odmaram dok se ne pojavi prava prilika."

Hookeru se ta objava baš i nije svidjela, no nije odabrao predugačku repliku.

"Dustin, prestani loviti vilenjake i dođi se boriti", kratko mu je odgovorio.

Ipak, teško je da će Poirier tek nakon što je ostao bez privremenog pojasa prihvatiti borbu protiv borca koji tek dolazi. S druge strane, njegov prijedlog Donalda Cerronea kao protivnika za "Hangmana" zvuči jako dobro.

Linker
19. travanj 2024 07:09