UFC

Poirier se prisjetio kako je zamalo ugušio Khabiba: 'Tim potezom bih završio 90 posto drugih boraca'

Dustin Poirier
 Dustin Poirier/Instagram
Dok svijet čeka najavljeni okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona na UFC 249, bivši izazivač Dustin Poirier prisjetio se svog meča s aktualnim prvakom lake kategorije.

Poirier je posljednji Khabibov protivnik, borili su se prošlog rujna na UFC 242, a prvak je uspio svladati izazivača gušenjem u trećoj rundi zadavši mu prvi poraz u sedam mečeva.

Poirier se prisjetio posljednje borbe i vjeruje da je bio blizu senzacionalne pobjede kada je sredinom meča pokušao završiti Khabiba giljotinom. Da je na mjestu Dagestanca bio neki drugi UFC-ov borac, ishod bi bio drugačiji, smatra Poirier.

"Bilo je tako blizu. Bliže od toga nije moglo. S tim bih gušenjem završio mnoge borce u UFC-u. Mnoge! A puno boraca na taj način uvijek završavam i u dvorani", rekao je Poirier.

"Khabibu ne smijete ostaviti niti centimetra prostora za pomicanje kukova kojim si kreira dovoljno prostora za disanje. Trebao sam ići svom snagom. Trebao sam kontrolirati cijelo njegovo tijelo i kukove. Mogao sam ga u tom trenutku svinuti i pritisnuti. Takve jednostavne stvari koje bi završile 90 posto drugih boraca, ne prolaze kod onih deset ili pet posto među kojima je Khabib", dodao je Poirier pa nastavio: "Pokušaj submissiona mora biti savršen. Ovo je bila moja pogreška, tehnička pogreška i samo sam ja kriv".

Poirier još čeka povratak u oktogon nakon spomenutog poraza od Khabiba. Trebao je nastupiti na otkazanoj priredbi u San Diegu protiv Dana Hookera, no dogovorili su meč nakon što prođe kriza uzrokovana širenjem koronavirusa.

Nurmagomedov bi se 18. travnja trebao boriti protiv Tonyja Fergusona na UFC 249, no priredba u Brooklynu je otkazana zbog uvedenih mjera protiv širenja koronavirusa. UFC je otkrio da je pronašao novu lokaciju za meč, ali fanovi još čekaju otkrivanje novih detalja.

Linker
16. travanj 2024 20:24