UFC

Poirier smatra kako je poraz od McGregora ono što ga je odvelo na pravi put

Poirier vs. McGregor
 screenshot
Dustin Poirier vjeruje kako je njegov uspon prema današnjoj formi krenuo porazom od Conora McGregora

Još jedna impresivna pobjeda Dustina Poiriera istog je automatski vratila tamo gdje želi biti, na poziciju odmah iza prvaka te ovog puta i privremenog prvaka. Uvijek talentirani i uzbudljivi borac proteklih je godina sazrio te je uspio minorizirati neke svoje standardne probleme. To se krenulo primjećivati prije pet godina, kad je iz perolake prešao u laku kategoriju, no ono važno dogodilo se jednu borbu ranije.

Tu se misli na njegov okršaj protiv Conora McGregora, a u toj je borbi nokautiran već prije isteka druge minute prve runde. No, ono najvažnije događalo se u tjednu prije borbe, kad je Dustin poklekao na poznate psihološke igrice irskog borca te u Octagonu jednostavno nije bio onakav kakav bi trebao biti. Upravo to on smatra porazom koji mu je pokazao drugačiju sliku i natjerao ga na promjene koje su dovele do onoga što je danas.

"Definitivno je sve krenulo porazom od Conora. Bio je to dugačak proces koji je tada krenuo. Morao sam proći pravu evoluciju da prestanem ulaziti u borbe s toliko emocija i da prestanem toliko željeti nešto. Dok sam bio mlad, previše sam puta na svaku borbu gledao kao da je u pitanju život ili smrt. Svakim komentarom, svakim pitanjem novinara sam imao osjećaj kao da je netko protiv mene. Mislio sam da ću nakon poraza automatski biti otpisan i da će mi to završiti karijeru. Nakon toga izgubiš par puta i vidiš da se uvijek moguće vratiti. Ono što sam mislio da će me slomiti me zapravo učinili jačim, učinilo me osobom i borcem kakav sam danas. A danas sam sretan čovjek", ispričao je Arielu Helwaniju.

Dustin je vrlo mlad pristigao u UFC pa mnogima zvuči nevjerojatno da mu je tek 31 godina. Tako da se može očekivati još neko vrijeme na trenutnom nivou, što je i on sam najavio. No, shvaća da bi mu bilo pametno malo promijeniti stil borbe, kad je to moguće.

"Ne znam koliko još borbi imam u sebi, no i dalje se osjećam mlad i svjež. Osim toga, volim ono što radim, no ne vidim se u situaciju gdje još pet godina odrađujem borbe poput ove posljednje. Ne želim ovo voljeti toliko da me ubije. I to ne mislim doslovno na smrt, no mogao bih ostao bez nečega što nikad neću moći vratiti. Želim biti tu za moju obitelj. Ne želim da me počnu mentalno gubiti, a to je realnost u ovome čime se bavim", rekao je, da bi onda samo još najavio svoje planove:

"Osjećam da sam najbolji na svijetu. Napravio sam pogreške zbog kojih me Khabib savladao, no znam da ga mogu pobijediti. Mogu pobijediti bilo koga. I ne gledam prema revanšima ili nekim osvetama. Moj jedini cilj je biti najbolji na svijetu, biti svjetski prvak."

Poirier će sad otići na odmor, a onda se posvetiti treningu. O borbama vjerojatno neće razmišljati dok svoju ne odrade Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje. Vjeruje se da bi u slučaju pobjeda Gaethjea mogao odmah doći do nove prilike za napad na titulu, budući da je Gaethjea savladao, a ovaj će svakako htjeti taj poraz osvetiti. Riječ je o najboljoj borbi 2018. godine pa vjerojatno niti UFC neće imati ništa protiv toga da se to ponovi.

Linker
25. travanj 2024 03:09