UFC

'Pokradeni' Trinaldo i dalje bijesan: 'Dajte mi barem moj bonus za pobjedu'

Hernandez vs. Trinaldo
Francisco Trinaldo nikako ne može prijeći preko sudačke odluke koja ga je koštala pobjede nad Alexanderom Hernandezom. Iskusni Brazilac ne skriva svoju ljutnju i od UFC-a traži da mu barem isplate svotu koji bi zaradio u slučaju pobjede.

Sudačka odluka na kraju borbe Trinalda i Hernandeza iznenadila je sve pa čak i mladog Amerikanca, koji se već pomirio s porazom. No, 40-godišnji Trinaldo (23-7, 13-6 UFC) bio je šokiran, a taj osjećaj ga još uvijek nije napustio. U razgovoru za MMA Fighting bio je prilično žestok prema sucima borbe.

"Nisam se smirio, sramotno su mi oduzeli pobjedu. Bio sam cijelo vrijeme uvjeren da pobjeđujem. Mogao sam napraviti više, mogao sam ići nokautirati ga, ali nije bilo lako. Bila je to teška borba. No, ako žele graditi tog klinca, neka mu krenu davati lakše borbe ili ga neće dovesti nigdje. On ovu borbu nije dobio niti jednu rundu, nije pogodio niti jedan udarac koji bi me ozlijedio. Svaki udarac koji je primao bi mu širom otvorio oči. Samo pogledajte borbe. Znam da UFC nije kriv za ovu nego suci koji ne bi trebali suditi klikeranje. Na kraju su meni oduzeli pobjedu", otvoreno je Trinaldo progovorio o porazu koji je doživio.

Shvaća "Massaranduba" kako suci nisu zaposlenici UFC-a, no od promocije u kojoj se bori traži da mu izađu u susret barem po pitanju honorara koji bi mu u slučaju pobjede bio duplo veći od onog koji je ovako uprihodio.

"Ako mu žele upisati tu pobjedu, neka to naprave, ali neka meni daju moj bonus za pobjedu. Ja sam ušao potući se s njim, a on je samo trčkarao. Svi su vidjeli da sam pobijedio. Ljudi iz UFC-a bili su šokirani odlukom. To se ne bi smjelo događati, ali kvaliteta sudaca je jako pala. Kako nekoga možeš loviti tri runde i pogađati ga, a on na kraju pobijedi? Sve je izgledalo amaterski i nakon ovako nečega me sram reći da se borim u najvećoj svjetskoj organizaciji", dodao je.

Mladi Hernandez je odradio svoju drugu ovogodišnju borbu, nakon što je u prvoj poražen od Donalda Cerronea. Pred tu borbu bio je vrlo glasan i neugodan u svojim izjavama, da bi za ovu borbu ostao rezerviran. Takav je zapravo bio i u kavezu te se većina medija složilo da odluka sudaca nema nikakvog smisla. No, na kraju je tako kako je. UFC tu ne može ništa. Osim onoga što je Trinaldo zatražio. Bonus za pobjedu je svakako zaslužio.

Linker
19. travanj 2024 11:27