UFC

Pomalo zaboravljeni ruski velikan: 'Imam jedan cilj - doći u UFC i osvojiti titulu!'

Alexander Shlemenko
 Ramil Sitdikov/Sputnik via AFP
Iza njega je preko 70 profesionalnih nastupa, ima 35 godina, bivši je Bellatorov prvak i jedan je od najpoznatijih ruskih boraca... Riječ je o Alexanderu Shlemenku, istinskom MMA veteranu koji je ispred sebe postavio jedan dosta zahtjevan cilj - osvajanje UFC-ovog pojasa!

Alexander Shlemenko bivši je Bellatorov prvak u srednjoj kategoriji koji je nakon odlaska iz američke promocije odradio četiri nastupa i pritom upisao tri pobjede. Ona posljednja, ostvarena je u meču s bivšim UFC-ovim borcem i nekadašnjim dvostrukim WSOF prvakom Davidom Branchom kojeg je ugušio u prvoj rundi njihovog susreta na Russian Cagefighting Championship 7 priredbi (14. prosinca 2019.).

Poslije tog nastupa, Shlemenko je prelomio i odlučio da je sada vrijeme za UFC. 35-godišnji Rus iz Omska otkrio je to u razgovoru s Championatom.

"Imam veliku želju doći u UFC. Mislim da sam već na pola puta da to ostvarim. Nisam potpisao ugovor s niti jednom drugom organizacijom jer imam jedan cilj - doći UFC i tamo osvojiti titulu", izjavio je Shlemenko.

Ovaj ruski veteran započeo je s MMA karijerom davne 2004. godine, a do dana današnjeg upisao je nevjerojatnih 59 pobjeda, 13 poraza i jedan 'no contest'. Kao većina boraca, i Shlemenko je zbog pandemije koronavirusa ostao bez ugovorene borbe. Preciznije, bez meča s Louisom Taylorom s kojim se trebao obračunati u ožujku na odgođenom RCC eventu.

Iako Alexander namjerava odraditi tu borbu jednom kada se situacija normalizira, novi ugovor na više borbi neće potpisati.

"Nisam obnovio ugovor iako su mi ponudili sjajne uvjete. Ako prihvatim novac, kao 2010. godine, onda ih neću napustiti. Namučio sam se da se riješim ugovornih obveza i sada sam u potpunosti slobodan. Postojala je velika želja da se već ove godine priključim UFC-u, ali pandemija je poremetila planove. Sada će dosta ljudi ostati bez posla, uključujući i borce", zaključio je Shlemenko koji je očito svjestan da nije baš idealna situacija za ostvarenje njegove želje.

Linker
20. travanj 2024 01:46