UFC

Ponuda za meč Mayweathera i Nurmagomedova još uvijek je na stolu, samo smo to zasad odgodili

Khabib Nurmagomedov i Floyd Mayweather
Da neporažena boksačka legenda Floyd Mayweather Jr. (50-0) želi unovčiti još jedan debeli ček borbom protiv neporaženog UFC prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova (28-0), potvrdio je menadžer dagestanskog borca Rizvan Magomedov. Prema njemu borba je još uvijek opcija iako zasad nemaju namjeru obračunati se s Mayweatherom u boksačkom ringu.

"Mogu reći da borba s Floydom Mayweatherom nije bila bajka, već stvarna ponuda. Ona je i do danas na stolu, zasad smo to samo odgodili jer smo koncentrirani na mješovite borilačke vještine.

Ponuda dolazi od Floyda, ponuda dolazi od trećih strana. Općenito, puno je prijedloga i onih koji žele organizirati ovu borbu, ulagati, biti sponzori i preuzeti sve obveze. I sam Floyd traži ovu borbu. Radi se o boksačkom meču", rekao je Magomedov u intervjuu za YouTube kanal Bostanof MMA.

Mayweather je za ovaj meč zainteresiran još od lanjskog listopada kada je Nurmagomedov porazio najveću zvijezdu UFC-a Conora McGregora na UFC 229 priredbi. Upravo je popularni Irac bio posljednji čovjek s kojim se Mayweather obračunao 2017. u profesionalnom meču koji je obojici osigurao desetke i stotine milijuna dolara.

S obzirom na ogromnu popularnost koju Khabib uživa, osobito nakon borbe s McGregorom, jasno je da Mayweather ovdje vidi još jednu priliku za laku zaradu. No, menadžer Ali Abdelaziz smatra da Nurmagomedov čak i u boksačkom ringu ne bi bio tako laka prepreka kao što Mayweather misli.

"Ja zaista vjerujem da bi ga Khabib prebio. On si misli da je Khabib laka lova, ali Khabib je puno mlađi, jači, a i čvršći od Conora koji je s njim izdržao čak do 10. runde. Conor je tada odustao, ali to neće biti slučaj s Khabibom" izjavio je Abdelaziz početkom godine kada je otkrio kako ga Maywethar navodno "preklinje" za borbu s Nurmagomedovom.

U Khabibove boksačke vještine vjeruje i njegov otac i glavni trener Abdulmanap Nurmagomedov.

"Vidjeli smo borbu McGregora i Mayweathera u kojoj je Conor izgledao dobro 3- 4 runde. Siguran sam da Khabib može više. Barem 7-8 rundi. Treba u obzir uzeti i Floydove godine, kao i Khabibovu kondiciju."

Ipak, jedan čovjek blizak Mayweatheru tvrdi da do meča zapravo nikad neće doći. Makhmud Muradov, MMA borac iz Mayweatherovog tima naime tvrdi da 42- godišnji boksač nije zainteresiran za pravu borbu.

"Borba s Nurmagomedovom nije realna. Floyd je sam rekao da će sudjelovati samo u ekshibicijskim mečevima za koje će biti plaćen 10 do 100 milijuna dolara", rekao je Uzbekistanac za RT.

Posljednji put Mayweather je nastupio na Staru godinu u Japanu u ekhibicijskom meču protiv Tenshina Nasukawe. Japansku zvijezdu svladao je tehničkim nokautom u prvoj rundi za što je u džep spremio devet milijuna dolara.

Linker
19. travanj 2024 15:51