UFC

Ponzinibbio se nudi za borbu protiv Woodleya: 'Pobijedio bih ga jednom rukom zavezanom iza leđa'

Santiago Ponzinibbio
 screenshot
Jedan od boraca čiji povratak MMA fanovi s nestrpljenjem čekaju svakako je Santiago Ponzinibbio. Argentinac je u sjajnom nizu, no publika ga nije imala priliku gledati godinu i pol dana. Sad je napokon spreman za povratak i to već za 12 dana, budući da se ponudio za UFC 249 i to s jednim određenim protivnikom na umu.

Tyron Woodley ima želju nastupiti na UFC 249 priredbi, a kao protivnika je odabrao Colbyja Covingtona. No, sve se čini da ta borba ni na koji način nije realna. Covington se ozbiljno ozlijedio još u prosincu, u borbi protiv Kamarua Usmana, no svojim odgovorima putem društvenih mreža je naveo Woodleya da povjeruje kako je spreman boriti se. U takav rasplet situacije ne vjeruje Santiago Ponzinibbio koji je umjesto Covingtona spreman ponuditi borca koji može nastupiti. Naravno, sebe.

Argentinac se nalazi u nizu od sedam pobjeda, no posljednji put je nastupio u studenom 2018. godine, kad je savladao Neila Magnyja. Dogurao je do osme pozicije na ljestvici velter kategorije, no u međuvremenu je zbog neaktivnosti s iste uklonjen. Upravo borbu protiv Woodleya vidi kao priliku vratiti se tamo gdje je bio te zapravo još više napredovati.

"Vidio sam u medijima kako Tyron Woodley govori da se spreman boriti se na UFC 249, da je u treningu i spreman za glavnu borbu. Ja sam tu i spreman sam prihvatiti tu borbu. Bio bih sretan nastupiti i nokautirati ga u prvoj rundi. Dva tjedna su do borbe, zovite me", poslao je poruku Ponzinibbio putem portala MMA Fighting, na to se nadovezavši:

"On traži Colbyja Covingtona, no on nije spreman. Doživio je frakturu vilice. Ja sam tu brate, spreman sam prebiti ga."

Ponzinibbio je vjerojatno bolje nego neki drugi upućen u stanje svog timskog kolega Covingtona. Uostalom, donedavno se spominjalo kako se njegov povratak ne može očekivati prije kasnog proljeća. S druge strane, Santiago žudi za borbom.

"Predugo sam bio ozlijeđen i neko vrijeme nisam trenirao. Savršen sam za Woodleya jer on inače bira samo lake protivnike, a ja dolazim iza ozljede. To je sjajno za njega. No, i dalje bih ga pobijedio, nokautirao bih ga u prvoj rundi. Nisam trenirao, godinu i pol dana sam izvan stroja. Kakva mu još prednost treba? Mogu se boriti i s jednom rukom zavezanom ima leđa ako treba, opet ću ga prebiti i nokautirati u prvoj rundi. Neka pokaže kako je dovoljno velik muškarac da prihvati tu borbu."

Woodley se također dugo nije borio, još od ožujka prošle godine kad mu je titulu oduzeo Kamaru Usman.

Linker
22. travanj 2024 04:17