UFC

Porazi Arlovskog i Rakića u Top 10 najkontroverznijih sudačkih odluka godine

Volkan Oezdemir i Aleksandar Rakić
 screenshot/Youtube
Prošla godina je uz sjajne MMA borbe donijela i niz kontroverznih sudačkih odluka, a stranica MMADecisions.com sastavila je zanimljivu listu najkontroverznijih.

U obzir su uzeli borbe koje su završile odlukom sudaca, ali u kojima je rezultat na sudačkim karticama najviše odstupao od ocjena medija i fanova.

Na vrhu liste je pobjeda Augusta Sakaija protiv Andreija Arlovskog podijeljenom odlukom sudaca. Dvojica sudaca dali su Sakaiju pobjedu 29-28, a treći 29-28 za Arlovskog. Čak 12 medija vidjelo je Arlovskog kao pobjednika, a jedan medij ocijenio je borbu kao neodlučenu. Niti jedan nije dao pobjedu Sakaiju, kojeg je kao pobjednika vidjelo i samo 9 posto MMA fanova. Prema analizi, 96 posto onih koji su gledali i ocijenili borbu glasali su za Arlovskog, što tu borbu čini najkontroverznijom odlukom u 2019. godini.

Gotovo jednako sporna bila je i jednoglasna odluka trojice sudaca u pobjedi Benita Lopeza protiv Vincea Moralesa na UFC-u u Sacramentu. Čak 11 medija i 88 posto fanova vidjelo je Moralesa kao pobjednika. Na listi je i jedna borba izvan UFC-a, ona Bensona Hendersona i Adama Piccolottija u Bellatoru. Dvojica sudaca donijela su pobjedu Hendersonu, a jedan ju je dodijelio Piccolottiju, kao i osam od devet medija i 76 posto fanova.

U top 10 je i meč Volkana Oezdemira i Aleksandra Rakića iz prosinca na UFC-u u korejskom Busanu. Oezdemir je slavio podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 28-29), ali s tom odlukom se nije složilo čak 8 od 9 medija i 74% fanova, koji su pobjedu dodijelili Rakiću.

Zanimljivo je da se na Top 15 listi neki borci pojavljuju dvaput, pa je tako Geral Meerschaert dvaput gubio spornim odlukama dok je Kevin Holland jedini dvaput slavio kontroverznom sudačkom odlukom.

Ovdje pogledajte cijelu listu najspornijih sudačkih odluka godine.

Linker
16. travanj 2024 10:12