UFC

Posljednji borac koji je savladao Soldića pristupio UFC-u, bori se već na Fight Islandu

Dricus Du Plessis
 screenshot/YouTube
Dricus Du Plessis postao je novi član UFC-a te ga prva borba čeka već za dva tjedna

Zamjenski protivnik za UFC-ovog brazilskog borca srednje kategorije, Markusa Pereza, ipak neće biti Khamzat Chimaev, kao što je ovaj poželio te je tim putem odmah Chimaeva i prozvao. Umjesto toga, UFC je odabrao jednu novu akviziciju, a to će biti regionalnim MMA fanovima itekako poznato ime, bivši KSW-ov prvak Dricus Du Plessis.

Du Plessis je 26-godišnji bivši prvak velter i srednje kategorije EFC promocije te KSW prvak velter kategorije. Ovo potonje postao je u travnju 2018. godine, kad je na KSW 43 priredbi savladao Roberta Soldića te je tako i posljednji protivnik koji je Soldića uspio pobijediti. Hrvatski borac taj je poraz osvetio nedugo nakon toga, da bi u međuvremenu Dricus uspješno odradio još dvije borbe te se trenutno nalazi na profesionalnom omjeru od 14 pobjeda i dva poraza.

Poziv UFC-a dočekao je spreman te ga je odma prihvatio i njegov debi u najvećoj svjetskoj MMA promociji dogodit će se 11. listopada. Kao što je već gore navedeno, protivnik će mu biti Markus Perez, a borba će se održati u srednjoj kategoriji.

Perez je u UFC došao 2017. godine, kao LFA prvak, bez poraza i s pobjedom protiv Iana Heinischa u posljednjoj borbi. Ipak, do sada je uspio slaviti tek dva puta u pet nastupa. Posljednju borbu imao je u studenom prošle godine, kad je sudačkom odlukom bolji od njega bio Wellington Turman. Sva tri UFC poraza doživio je upravo odlukom, dok je dvije pobjede ostvario prekidom. Inače je riječ o snažnom i vrlo krupnom 188 centimetara visokom momku.

Priredba na kojoj će se boriti neslužbeno nosi ime UFC Fight Night 179, a predvodi ju borba bantam kategorije između Marlona Moraesa i Coryja Sandhagena.

Linker
23. travanj 2024 15:07