UFC

Potvrđene dvije borbe za prvi event nakon UFC-a 249: 'Hulk' dobio priliku protiv bivšeg izazivača!

Ion Cutelaba
 screenshot/Youtube
Nakon što je objavljen cijeli program UFC 249 priredbe, službeno su postale poznate i prve dvije borbe koje bi se na istoj, za sada još uvijek neotkrivenoj lokaciji, trebale održati tjedan kasnije. Ion Cutelaba borit će se protiv Ovincea St. Preuxa, a Marvin Vettori protiv Karla Robersona.

Ion 'The Hulk' Cutelaba (15-5, 4-4 UFC) trebao je nastupiti na originalnom UFC 249 programu, gdje bi se odradila "repriza" njegove kontroverzno završene borbe protiv Magomeda Ankalaeva, održane posljednjeg dana veljače. Fanovi su bili vrlo zadovoljni novim ugovaranjem borbe koja je bila kratka, ali prepuna akcije, no ona se ovim putem ipak neće dogoditi. Ankalaev se, poput većine ruskih boraca, nalazi u domovini i nije u mogućnosti otputovati. Zbog toga će Moldavac protiv sebe imati drugog borca.

Riječ je o nekadašnjem izazivaču za privremenu titulu poluteške kategorije, Ovinceu St. Preuxu (24-13, 12-8 UFC). Veteran kategorije također se trebao boriti protiv ruskog borca, Shamila Gamzatova, na priredbi ugovorenoj za 25. travnja u Lincolnu. No, kod njegovog je protivnika ista situacija kao i kod Ankalaeva pa je UFC upario dvojicu boraca spremnih nastupiti. St. Preuxu ovako ostaje isti datum nastupa, no ne i lokacija. Ona je za sada još uvijek nenavedene, iako su neki detalji danas otkriveni.

U drugoj borbi potvrđenoj za istu priredbu snage će odmjeriti borci srednje kategorije, Marvin Vettori (14-4-1, 4-2-1 UFC) i Karl Roberson (9-2, 4-2 UFC). Vettori je imao ugovoren nastup na otkazanom Fight Nightu u Londonu (21. ožujka), gdje se trebao boriti protiv Darrena Stewarta. Roberson se prvobitno nalazio na UFC 249 programu. Njegov planirani protivnik također je bio Rus koji u ovim okolnosti nije u stanju doputovati, Makhmud Muradov.

Prvobitno planirana glavna borba za Fight Night 173 bila je ona između Anthonyja Smita i Glovera Teixeira. Za sada nije poznato hoće li i dalje ostati tako, iako su oba borca posljednjih tjedana putem medija otkrili kako su se spremni boriti ukoliko uvjeti budu osigurani.

Linker
18. travanj 2024 13:49