UFC

Potvrđene dvije glavne borbe za UFC 255: Maia i Garbrandt napadaju titule!

Cody Garbrandt
 screenshot/YouTube
UFC 255 priredbu predvodit će borbe za titule UFC-ove muha kategorije, one muške, ali i one ženske

Podosta naglo i neočekivano, jučer su postali poznati datum te glavne dvije borbe UFC 255 priredbe. Ista će se održati 21. studenog, na za sada još uvijek nenavedenoj lokaciji, a predvodit će je borbe za titulu muške i ženske muha kategorije. Tu informaciju je, uz dodatak pouzdanih izvora, prvi objavio ESPN.

Svoju prvu obranu titule tako će imati Deiveson Figueiredo, a protivnik mu neće biti Askar Askarov ili Brandon Moreno, oko kojih se špekuliralo. Zapravo, dogodilo se ono što se pojavilo kao treća opcija. Cody Garbrandt spušta je u muha kategorije te će pokušati postati prvak druge različite kategorije, nakon što je svojevremeno držao titulu prvaka u bantamu.

32-godišnji Figueiredo (19-1, 8-1 UFC) je titulu osvojio prošlog mjeseca na Fight Islandu, završivši Josepha Benavideza prekidom u prvoj rundi. Bila je to svakako najbolje izvedba njegove karijere te je titulu osvojio u dominantnoj maniri. Nedavno je izjavio kako ima namjeru titulu braniti protiv boraca koji su svojim rezultatima u kategoriji to zaslužili te da Garbrandt ne bi trebao biti opcija, no UFC mu je upravo to odredio.

Tri godine mlađi Garbrandt (12-3, 7-3 UFC) je u svibnju prekinuo niz od tri neugodna poraza nokautom, savladavši Raphaela Assuncaoa. Bio je to znak kako je bivši prvak bantam kategorije i dalje tu, ali rijetko tko je vjerovao da s jednom pobjedom u posljednje četiri borbe ima ikakve šanse već sada konkurirati za povratak na tron. No, to se ipak dogodilo i to tako što će se spustiti u nižu diviziju. Koliko god to sportski nemalo nikakvog smisla, UFC-ova namjera zapravo je jasna. U ovoj diviziji trebaju zvijezdu, a Cody to svakako je.

Oko izazivačice u ženskoj muha kategoriji neće rasprava niti problema. Jennifer Maia je to prošlotjednom pobjedom nad Joanne Calderwood u potpunosti zaslužila. 31-godišnja Maia (18-6-1, 2-2 UFC) iskoristila je priliku koja joj se iznenada pojavila te je savladala dosadašnju planiranu izazivačicu. Inače je riječ o bivšoj Invicta prvakinja. Naravno, unatoč tome svemu, dominantna Valentina Shevchenko će biti velika favoritkinja za još jednu uspješnu obranu titule. Ona se nedavno vratila treningu te iz priloženih snimaka djeluje kao da nikakva ozljeda ili oporavak nije iza nje.

Linker
23. travanj 2024 19:17