UFC

Poznat novi datum: Nunes uskoro po prvi puta brani titulu u perolakoj!

Amanda Nunes
 Jason Silva / AGIF/ AFP
Borba Amande Nunes (19-4) i Felicije Spencer (8-1) dobila je novi datum i trebala bi se održati 6. lipnja, javlja ESPN.

UFC-ova prvakinja trebala je originalno po prvi puta svoj naslov iz perolake kategorije braniti 9. svibnja na UFC-u 250, ali je ta priredba odgođena zbog koronavirusa.

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, ESPN preko svojih izvora saznaje da će Nunes svoj pojas braniti na prvom PPV eventu nakon UFC-a 249, a to bi trebao biti upravo UFC 250 za koji još uvijek nije poznata lokacija.

Prema saznanjima Ariela Helwanija, UFC cilja na svoj APEX centar u Las Vegasu, ali Sportska komisija države Nevade prije toga će morati dati zeleno svjetlo za povratak sportskih događanja.

Također, u ovim trenucima nije poznato ni hoće li okršaj Nunes i Spencer biti glavna borba večeri.

Dvostruka UFC-ova prvakinja u ovom će dvoboju loviti 11. pobjedu u nizu i prvu obranu titule do koje je stigla krajem 2018. kada je nokautirala Cris Cyborg. Nunes je, podsjetimo, otkazala nastup 9. svibnja zbog navodne ozljede gležnja, ali i nemogućnosti da se za jedan takav meč kvalitetno pripremi u uvjetima koje je izazvala pandemija koronavirusa.

S druge strane, Spencer će u ovoj borbi loviti devetu profesionalnu pobjedu, a za bivšu Invicta prvakinju ovo će biti prvi nastup nakon što je u veljači nokautirala Zarah Fairn Dos Santos. Do dana današnjeg Felicia je jedni poraz u karijeri doživjela od Cyborg koja je od nje bila uspješnija na UFC-u 240.

Linker
15. travanj 2024 03:32