UFC

Poznata glavna borba za novu nadolazeću UFC priredbu, najveći UFC talent u sunaslovnoj

Holly Holm
 ROSLAN RAHMAN / AFP
Holly Holm i Irene Aldana nastupit će u glavnoj borbi UFC priredbe planirane za prvi dan kolovoza

UFC nastavlja s neumornim organiziranjem nadolazećih priredbi. Iako još uvijek nije kompletirano niti pola programa planirano za srpanj, s ugovaranjem borbi ušlo se i u idući mjesec. Riječ je o priredbi koja će se održati 1. kolovoza, na za sada još uvijek nepoznatoj lokaciji, koja je uz potvrdu datuma odmah dobila glavnu i sunaslovnu borbu. "Main event" bit će okršaj ženske bantam kategorije između Holly Holm i Irene Aldane, koji bi vrlo lako mogao dati iduću izazivačicu, dok će u sunaslovnoj borbi nastupiti najveći UFC talent, Edmen Shahbazyan. Njega čeka borba protiv Top 5 "gatekeepera", Dereka Brunsona.

Holly Holm (13-5, 6-5 UFC) borkinja je za koju gotovo da glasi pravilo kako je uvijek jednu ili dvije borbe od napada na titulu prvakinje. To može dugovati svojoj popularnosti koju je stekla pobjedom nad Rondom Rousey, pa bi čak i nakon četiri uzastopna poraza u borbama za titulu vrlo lako mogla doći do petog. Tu se misli na poraz od Mieshe Tate, kojim je titulu izgubila pa zatim na neuspješne napade na titulu perolake kategorije protiv Germaine De Randamie i Cris Cyborg te novi pokušaj u bantamu i teški nokaut poraz od Amande Nunes u srpnju prošle godine. Ipak, pobjeda nad Raquel Pennington ostvarena u siječnju ove godine ponovno ju je dovela visoko na ljestvici izazivačica, zapravo na njeno drugo mjesto.

Njen novi napad na titulu pokušat će spriječiti, a svoj gotovo sigurno osigurati Irene Aldana (12-5, 5-3 UFC). 32-godišnja Meksikanka startala je u UFC-u s dva poraza, da bi nakon toga slavila u pet od idućih šest borbi. Osim toga, njene borbe protiv Leslie Smith i Lucie Pudilove mnogi smatraju najboljima u povijesti MMA-a, kad je riječ o ženskim borbama, a nokaut protiv Ketlen Vieire, iz posljednje borbe, donio joj je prvi bonus za najbolju izvedbu.

Sunaslovna borba donosi borbu koja je već ranije ove godine bila ugovarana, a u njoj će se sučeliti Edmen Shahbazyan i Derek Brunson. 22-godišnjeg Shahbazyana (11-0, 4-0 UFC) smatra se najvećim talentom UFC-a i pretendentom za rušenje rekorda Jona Jonesa, kao najmlađi prvak u UFC povijesti. Tome bi pobjedom u ovoj borbi mogao doći vrlo blizu, budući da Derek Brunson (20-7, 11-5 UFC) predstavlja svojevrsnog "gatekeepera" samog vrha srednje kategorije. Riječ je o čvrstom borcu koji se već okušao protiv većine boraca iz vrha srednje kategorije, no nije uspio protiv onih najboljih. S druge strane, one jednu klasu ispod toga je redom pobjeđivao. Tako će ovo biti savršen ispit za Shahbazyana, da vidi kojoj grupi on trenutno pripada.

Linker
19. travanj 2024 22:03