UFC

Poznati planovi za iduće dvije borbe Khamzata Chimaeva: Pobijedi li u prvoj, ide na legendu!

Khamzat Chimaev
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Predsjednik UFC-a konačno je iznio nove informacije o borcu koji je oduševio MMA svijet

Khamzat Chimaev bio je jedna od glavnih priča nedavnog UFC-ovog posjeta Fight Islandu. Neporaženi švedski borac čečenskog porijekla ispisao je tijekom srpnja povijest slavne MMA promocije tako što je postao prvi koji je u modernoj eri UFC-a stigao do dvije pobjede u svega 10 dana.

Prvo je mladić kojeg često uspoređuju s Khabibom Nurmagomedovom 15. srpnja ugušio Johna Phillipsa, a potom i 10 dana kasnije tehničkim nokautom zaustavio Rhysa McKeeja.

26-godišnji Khamzat je svojom dominacijom oduševio i fanove i predsjednika UFC-a Danu Whitea koji je u petak nakon vaganja za UFC Vegas 9 priredbu konačno otkrio planove za ovog uzbudljivog borca.

"Radimo na tome da prvo odradi borbu ovdje (u Las Vegasu, op.a.), a onda i jednu na Fight Islandu s Demianom Maiom. Znači, borit će se ovdje i borit će se na Fight Islandu. Ovaj lik to želi i to obožavam kod boraca. Volim taj mentalitet", izjavio je White.

Ako sve prođe prema planu, Chimaev će vjerojatno nastupiti 19. rujna u APEX kompleksu. Ime njegovog protivnika još uvijek nije službeno potvrđeno, ali dio brazilskih i američkih medija javlja da bi to trebao biti Gerald Meerschaert.

In this handout image released by the Ultimate Fighting Championship (UFC), Khamzat Chimaev of Czechia (L) punches Rhys McKee of Northern Ireland in their welterweight fight during the UFC 251 event at UFC Fight Island in Abu Dhabi's Yas Island on July 26, 2020. (Photo by Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP) / XGTY /  === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Khamzat Chimaev i Rhys McKee

Linker
18. travanj 2024 19:14