UFC

'Predator' otvorio dušu: 'Situacija u teškoj je bizarna, ali sada se barem mogu na nešto fokusirati'

 Screenshot (YouTube)
Tri pobjede u nizu, i to vrlo impresivne, nisu bile dovoljne pa je tako Francis Ngannou u iščekivanju svoje nove prilike za napad na tron odlučio prihvatiti još jedan meč. 'Predator' je sada fokusiran na  Jairzinha Rozenstruika, ali nimalo ne skriva svoje razočaranje aktualnim zbivanjima u teškoj kategoriji.

Padali su redom Curtis Blaydes, Cain Velasquez, a potom i Junior dos Santos... Sva trojica u prvoj rundi. Ako ćemo ići još više u detalje, onda možemo reći da je Ngannou posljednje tri pobjede upisao za svega 142 sekunde provedene u Octagonu.

Očekivao je kamerunsko-francuski nokauter da će to biti dovoljno za novi napad na pojas, ali ozljeda Stipe Miočića i planovi UFC-a ostavili su ga sa strane.

"Više ne znam što da mislim o svemu tome. Možemo nagađati, ali samo UFC zna što i kad će se dogoditi. Nisam iznenađen, ali bizarno je biti u kategoriji u kojoj se ništa ne događa po pitanju titule. Titula je jednostavno stala. Ne znamo hoće li se išta dogoditi ili kada će se dogoditi", priča Ngannou u razgovoru za MMA Junkie.

UFC je jasno dao do znanja da je novi susret Miočića i Daniela Cormiera pravac u kojem žele ići. Neke informacije govore da bismo te taj meč mogli gledati u lipnju, druge da nas čeka na velikoj UFC 252 priredbi u srpnju, a treće da se Stipe više nikad neće boriti...

Situacija je, dakle, još uvijek dosta nejasna pa je tako i Francis izgubio strpljenje i u međuvremenu prihvatio meč s Rozenstruikom.

"Bilo je stresno biti u iščekivanju i ne želim više razmišljati o tome. Sada barem imam nešto na što se mogu fokusirati. Iako to nije nešto što sam htio. Ali da... Fokusiran sam na Rozenstruika. No, u nekom ispravnom svijetu, borba za naslov ne bi bila nešto što treba biti zagarantirano. Bila bi nešto što je sportaš zaslužio. Ako dođe do pozicije za tu borbu, onda bi je i trebao dobiti", zaključuje Ngannou koji će se s Jairzinhom obračunati 28. ožujka.

Linker
20. travanj 2024 13:35