UFC

Priča ovog talijanskog UFC-ovca otkriva kaos koji je vladao uoči UFC-ove neodržane priredbe u Londonu

Screenshot
 Vettori i Adesanya
Luda vremena su stigla u svaki aspekt ljudskoga života, a borilački sport nije iznimka. Iskusni talijanski UFC borac Marvin Vettori je u razgovoru za MMAFighting ispričao svoju kalvariju s eventom koji je trebao biti održan u Londonu, ali je otkazan radi pandemije koronavirusa.

Originalno, Vettori se u Londonu trebao boriti s Darrenom Stewartom, no meč mu je otkazan baš kao i čitav popis borbi iz O2 Arene. No, vijest da se priredba neće održati niti ispred praznih tribina ga je zatekla u Velikoj Britaniji, gdje je već doletio iz SAD-a, gdje posljednjih godina živi i trenira.

S obzirom na situaciju u Englesku, SAD ga nije želio primiti natrag, pa je Vettori bio prisiljen otputovati u "koronom" poharanu Italiju. Tu obratima nije bio kraj.

UFC je, naime, dio boraca i dio mečeva preselio na popis borbi engleske Cage Warriors promocije. Jedan od onih koji su imali sreću i uspjeli zadržati svoj meč je bio i Stewart. Kada je Vettori iz Italije na internetu saznao da se na popisu borbi u Manchesteru nalazi i njegov nesuđeni protivnik, poželio je vratiti se što prije u Englesku kako bi on uskočio u taj dvoboj. No, to mu je odbijeno.

"Tek sam bio stigao u London. Sletjeli smo, odradio sam trening i otišao sam u krevet. Oko tri sata ujutro me probudio moj nutricionist i rekao mi da je Trump izdao zabranu putovanja i poslao mi je video Dane Whitea u kojem ovaj otkriva da je priredba iz Londona preseljena u SAD. Tako da je meč praktički bio otkazan", otkriva Vettori i dodaje:

"U 48 sati sam 22 od toga proveo u jeb*** avionu. Vratio sam se prilično zbunjen. Ali pokušao sam ostati u formi i trenirati, ukoliko se neka priredba ukaže. Ideja je biti zgrabiti je i ne puštati."

Vettori je tada saznao da bi mu se nesuđeni protivnik trebao boriti protiv drugoga borca na Cage Warriorsima u Manchesteru.

"Odmah sam htio vratiti se natrag! Ja ću se boriti protiv njega. Molio sam ih da mi omoguće povratak. Bio sam siguran da ću proći vagu. U najgorem slučaju u Londonu me zaustave i prisiljen sam vratiti se u Italiju. Htio sam da se nekako pobrinu za to. Ali odgovor je da to nije moguće!"

"Sve se dogodilo tako brzo. Nismo znali da će se mečevi prebaciti u Manchester i zato smo brzo otišli. Tko bi mogao predvidjeti da će UFC prebaciti mečeve u Cage Warriorse? Kakva šteta? Ovo je tako razočaravajuće. Iz Italije sam dobio hrpu poruka od ljudi koji su me htjeli gledati. Mnogo bi mi značila pobjeda u čitavoj ovoj situaciji, no to se nije dogodilo", zaključio je Talijan.

Od kada je stigao u elitnu promociju 2016. godine, Vettori ima pet pobjeda dva poraza i jedan neodlučen ishod. Trenutačno je na 14-4-1 u profi karijeri.

Linker
14. travanj 2024 11:05