UFC

Priprema se spektakularna glavna borba Fight Nighta u Dublinu

Robert Whittaker
 screenshot/Youtube
UFC-ova priredba predviđena za 15. kolovoza u Dublinu trebala bi dobiti spektakularni 'main event'. Otkriveno je kako promocija radi na ugovaranju borbe Roberta Whittakera i Darrena Tilla te da su pregovori došli do faze gdje su preostale tek formalnosti.

Najveća svjetska borilačka promocija će 15. kolovoza po četvrti puta održati priredbu u Dublinu, gradu koji je posljednjih godina postao stalna baza njihove najveće konkurencije, Bellatora. Već kad je priredba najavljena, teško je bilo očekivati kako bi se tamo mogao naći i Conor McGregor, no UFC će se svakako potruditi osigurati što bolji program. Kako sada stvari stoje, ono što bi trebala biti glavna borba okršaj je koji vrlo lako može biti "co-main" bilo koje velike PPV priredbe. Naime, Robert Whittaker i Darren Till spominju se kao gotovo sigurna opcija predvodnika programa u 3Areni.

Whittaker i Till su se zapravo već spominjali kao potencijalni rivali za priredbu koja se 21. ožujka održava u Londonu, no to je iz privatnih razloga na kraju bilo neizvedivo. No, Whittaker (20-5, 11-3 UFC) je nedavno otkrio kako je svoje probleme riješio i da mu je zapravo više od svega bilo potrebno vrijeme u krugu obitelji. Vratio se bivši prvak treningu te je spreman ugovoriti prvu borbu od listopada prošle godine, kad je na domaćem terenu izgubio titulu porazom od Israela Adesanye. Priliku za povratak na tron najavio je izboriti već u idućim nastupima. Pretpostavlja se da bi mu dvije pobjede bile dovoljne, a po prvu će vjerojatno krenuti u glavni grad Irske.

Za razliku od Roberta Whittkaera, Darrenu Tillu (18-2-1, 6-2-1 UFC) bi možda čak i jedna pobjeda bila dovoljna za poziciju izazivača, budući da je u svom debiju unutar srednje kategorije, početkom studenog prošle godine, impresionirao u borbi protiv Kelvina Gasteluma. Pobjeda nad bivšim prvakom stavila bi ga u poziciju gdje nitko neće imati bolje reference od njega, neovisno o tome što Jareda Cannonier napravi u svojoj idućoj borbi.

Borba još uvijek nije službeno potvrđena, no vijest o njoj iznio je renomirani novinar Brett Okamoto, a onda je ista najavljena i putem ESPN MMA profila na Twitteru. Prema tome, ovo nisu špekulacije nego ozbiljna stvar gdje su tek sitnice preostale i do službene objave ovog sjajnog meča.

Linker
25. travanj 2024 07:32