UFC

Procurila lista UFC-ovih mjera opreza: Evo što sve čeka borce i osoblje u nadolazećim tjednima

 Screenshot (YouTube)
Dok je svijet paraliziran zbog pandemije koronavirusa, UFC nastavlja s održavanjem svojih eventa, a sada su poznate i mjere koje će najjača svjetska MMA promocija poduzeti kako bi zaštitila sve one koji će u narednim tjednima i mjesecima sudjelovati na njihovim priredbama.

Kako bi izbjegli sve moguće zabrane i ograničenja, Dana White i društvo spas su pronašli u Tachi Palace kompleksu u indijanskom rezervatu u Kaliforniji (iako to još ne žele potvrditi). Riječ je o području s vlastitom samoupravom i kompleksu koji sadrži većinu toga što je UFC-u potrebno za održavanje njihovih priredbi. A prva na redu je UFC 249.

Iako UFC nije dobio podršku Sportske komisije države Kalifornije, kao niti Udruge liječnika zaposlenih u borilačkom sportu, s programom će se, kako stvari stoje, nastaviti...

Kevin Iole s Yahoo Sportsa otkrio nam je neke nove detalje o mjerama kojih će se UFC pridržavati na nadolazećim priredbama, a ugledni borilački portal Bloody Elbow dio njih sažeo je na jedan popis:

  • Ulaz u kompleks bit će dozvoljen samo UFC-ovom i osoblju koje tamo već radi. Svi oni bit će podvrgnuti detaljnijem liječničkom pregledu.

  • Broj liječnika koji obično rade na UFC-ovim priredbama bit će udvostručen, a postojat će i centar za traumatologiji koji će biti otvoren za vrijeme borbi i za sve one kojima će nakon njihovih mečeva trebati liječnička pomoć.

  • Trake za trčanje i prijenosne saune bit će postavljene u sobe namijenjene borcima, a izgradit će se i vanjska staza za trčanje kako bi borci mogli trenirati i skidati kilograme tijekom tjedna pred borbu.

  • Event je zatvoren za sve fanove, ali manji dio predstavnika medija moći će prisustvovati događaju.

  • Osoblje neće imati pristup sobama nakon što se borci prijave, ali postojat će košare koje će se nalaziti ispred soba. One će biti namijenjene ručnicima i drugim potrepštinama koje će trebati zamijeniti.

  • UFC-ovi komentatori će vjerojatno biti smješteni u istoj prostoriji, ali ne baš odmah uz Octagon.

  • Potreban razmak između ljudi će se i dalje primjenjivati, a UFC će se pobrinuti da ih u istoj sobi nikad ne bude više od 10.

Podsjetimo, do UFC-a 249 ostalo je još točno 10 dana (18. tavnja), a u glavnoj borbi večeri suočit će se Tony Ferguson i Justin Gaethje.

View this post on Instagram

THE WHOLE CARD See you on ESPN+ PPV. #UFC249

A post shared by ufc (@ufc) on

Linker
25. travanj 2024 16:56