UFC

Prošlog tjedna preminuo mu je mlađi brat, ali veliki UFC-ov talent nastupit će ovog vikenda

Sterling vs. Stamann
 screenshot
Samo dva tjedna prije jedne od najvažnijih borbi karijere, UFC-ov borac bantam kategorije, Cody Stamann, ostao je bez 18-godišnjeg brata. Unatoč tome, on će ovog vikenda u nastupiti u UFC 250 borbi protiv Briana Kellehera.

Rangirani UFC-ov borac bantam kategorije, Cody Stamann (18-2-1, 4-1-1 UFC) ovog će vikenda nastupiti u UFC 250 borbi protiv Briana Kellehera. Ipak, njegov nastup bit će drugačiji od svih ostalih. Naime, prošlog tjedna iznenada je preminuo njegov 18-godišnji brat Jacob. Našao se Cody u teškoj emotivnoj situaciji, no razmislio je i odlučio ostati na programu priredbe.

"Ljudi su mi govorili da bih trebao odgoditi borbu i pričekati još malo te da bi to bilo potpuno razumljivo. Ja sam razmišljao na način kao mnogi, pitao sam se što bi on želio da napravim. I bez ikakve sumnje mogu reći da sam siguran kako bi htio da nastupim. Volio je gledati me kako se borim", rekao je Stamann u razgovoru za MMA Junkie. Kako on više ne živi kod kuće, svog brata par mjeseci prije smrti nije niti vidio:

"Bilo je totalno neočekivano. Imali smo planove da dođe kod mene. Trebao je već i prije, ali otkazali smo planove zbog pandemije. Kad sam ugovorio borbu dogovorili smo se da će doći odmah nakon nje.

Uzrok Jacobove smrti trebao bi biti poznat ovog tjedna. Ali, Cody pokušava što manje misliti o tome, budući da je velika borba ispred njega, borba u kojoj bi mu pobjeda mogla biti vrijedna i Top 10 plasmana.

"Srce mi je slomljeno i ne znam što više reći. Ne postoji ništa što može popraviti ovu situaciju. No, um mi je na dobrom mjestu. Taj dečko volio me gledati, bio je jedan od mojih najvećih fanova i upravo zbog toga sam potpuno fokusiran na borbu. Bit ću svoja najbolja verzija. Ako su nas posljednja dva mjeseca nešto naučila, to je da nikad ne znamo kad će se nešto dogoditi. Slomljen sam, no imam posao za odraditi. Osim toga, imam i dodatni posao u njegovu čast biti najbolji čovjek što mogu. Smrt je kraj, nema povratka. I sad je na meni da živim dobar život i za njega", rekao je borac koji proživljava teške trenutke. S njima će se boriti onako kako najbolje zna - borbom

Linker
23. travanj 2024 15:52